Dr.Valentina Prevolnik Rupel, ki jo predsednik Vlade RS dr. Robert Golob predlaga za novo zdravstveno ministrico, si bo prizadevala za dostopno in ...

Dr. Valentina Prevolnik Rupel, ki jo predsednik Vlade RS dr. Robert Golob predlaga za novo zdravstveno ministrico, si bo prizadevala za dostopno in kakovostno zdravstveno oskrbo v javnem zdravstvenem sistemu, ustrezno košarico pravic in seveda za stabilno financiranje.

Redna profesorica dr.Valentina Prevolnik Rupel je kandidatka z bogatimi izkušnjami in poznavalka zdravstvenega sistema in ekonomije. Na svojem strokovnem področju se ukvarja z merjenjem izidov zdravljenja in definiranjem kazalnikov kakovosti ter na vrednosti temelječi zdravstveni obravnavi, njeno širše področje delovanja je financiranje zdravstvenega varstva in zdravstveno zavarovanje ter vrednotenje zdravstvenih tehnologij.

Aktualna državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje je članica Strateškega sveta za zdravstvo, sodelovala je pri oblikovanju ukrepov za sanacijo zdravstvenega sistema, v preteklosti pa je delala kot svetovalka ministra za zdravje ter kot svetovalka generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo