S seniorkami in seniorji iz Mežiške, Mislinjske in Dravske doline smo se minuli vikend sestali v Ravnah na Koroškem.

S seniorkami in seniorji iz Mežiške, Mislinjske in Dravske doline smo se minuli vikend sestali v Ravnah na Koroškem. V želji, da bi se starejši aktivno vključili v procese, ki zadevajo ključne reforme zlasti na področju staranja in upokojevanja, je bil ustanovljen iniciativni odbor, njegovo vodenje pa je prevzel domačin iz Raven Gvido Garbus.

Odločitev, da se med prvimi ustanovi odbor v Mežiški dolini, ni presenetljiva, saj so zadnje uničujoče poplave najhuje prizadele prav to dolino, veliko starejših ljudi je ostalo v poplavljenih domovih, nekateri celo brez njih, zato je povezanost med seniorkami in seniorji v takšni izredni situaciji ključnega pomena. Glas seniorjev širše Šaleške doline bo po novem še močnejši in glasnejši, ko gre za vprašanja reforme pokojninskega sistema, vzdržnosti zdravstva, dostojnega staranja, skratka vsega, kar nam starejšim zagotavlja mirno, varno, aktivno in kakovostno preživljanje jeseni življenja.

Poiščimo rešitve za skupne probleme, odprimo vrata za medgeneracijski dialog.

Skupaj gradimo trden most med preteklostjo in prihodnostjo.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo