Sestal se je izvršni odbor stranke Gibanja Svoboda. Najpomembnejši točki tokratne seje sta bila ustanovitev strankine seniorske sekcije ter dogajanje v mestnih občinah Ljubljana in Maribor.

Sestal se je izvršni odbor stranke Gibanja Svoboda. Najpomembnejši točki tokratne seje sta bila ustanovitev strankine seniorske sekcije ter dogajanje v mestnih občinah Ljubljana in Maribor.

Seniorska sekcija za izboljšanje položaja starejših

»Kar se tiče dolgoročnega razvoja stranke in blaginje starejše populacije v Sloveniji, je najpomembnejša točka današnje seje zagotovo odločitev, da se znotraj stranke ustanovi seniorska sekcija,« je po seji izvršnega odbora stranke povedal predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob.

Ta bo, kot je poudaril predsednik, lahko pomembno vplivala na to, kako se bomo lotili reševanja izzivov upokojenk in upokojencev. Danes je bil imenovan iniciativni odbor, ki ga bo vodil poslanec Svobode Bojan Čebela. Odbor bo pripravil vse za ustanovni kongres sekcije seniorjev, ki bo predvidoma v maju.

Hkrati potekajo tudi pogovori o sodelovanju s stranko DeSUS, kar pa, tako še dr. Golob, ni neposredno povezano z ustanavljanjem sekcije: »Nenazadnje je problematika upokojencev prepomembna, da bi bila odvisna od tega, ali se bomo stranke med sabo nekaj dogovorile ali ne. Zato gremo z ustanovitvijo seniorjev naprej neodvisno od tega dogovora.«

Stranka spoštuje svoje vrednote in načela

Glasovanje nekaterih svetnikov Svobode v ljubljanskem mestnem svetu, ki so glasovali za dodatek direktorice ZD Ljubljana, je bilo v nasprotju z vrednotami stranke, zato je bil tem svetnikom – v skladu s statutom in pravilniki Gibanja Svoboda ter na podlagi njihovih pojasnil – izrečen opomin. S temi svetniki se bo vodstvo stranke še podrobneje pogovorilo, pričakuje pa tudi, da za svoje glasovanje prevzamejo odgovornost.

»V Gibanju Svoboda ne verjamemo, da je nekdo, ki ima zelo jasne rezultate z odhodi zaposlenih, z neizpolnjevanjem osnovne naloge do njegovih uporabnikov in ki zelo slabo izpelje organizacijo vpisovanja, upravičen do nagrade. Ravno nasprotno. Kvečjemu je taka oseba upravičena do česa drugega. Glede tega smo enotni in takšno sporočilo tudi dajemo javnosti,” je poudaril dr. Golob.

Izvršni odbor je obravnaval tudi dogajanje v Mestni občini Maribor in sklenil, da delovanje mestne oblasti ne ustreza vrednotam Gibanja Svoboda. Od lokalnega odbora zato pričakujejo, da se najkasneje v torek jasno opredeli, kako bo v prihodnje sodeloval z aktualno mestno oblastjo. Lokalni odbor bo o tem samostojno obvestil javnost. »Kar se tiče stranke, pa je stališče jasno. Sedanje delovanje mestnih oblasti v Mariboru ni v skladu niti s predvolilnimi obljubami, še manj z našimi vrednotami,« je še sporočil predsednik stranke. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo