Čestitamo Ireni Jovevi in Marjanu Šarcu za pridobljen mandat v Evropskem parlamentu. Prav tako čestitamo vsem drugim kandidatom in kandidatkam za evropske poslance; vaše delo ste opravili zavzeto, odločno in dobro.

Za nami so težko pričakovane evropske volitve ter referendumi. Na svoj rezultat smo lahko ponosni. Dejstvo je, da je Svoboda prejela več kot 22 % podporo, s tem pa tudi potrditev našega dosedanjega dela in dobro osnovo, na kateri lahko gradimo naprej. 

Poleg dobrega rezultata na evropskih volitvah smo uspešno potrdili vsa štiri referendumska vprašanja. Prebivalci Slovenije so nam dali jasen mandat, da uredimo pravico do pomoči prostovoljnega končanju življenja, področje pridelave, predelave in uporabe konoplje ter uvedemo preferenčni glas za državnozborske volitve. 

Poleg tega smo dosegli še tretji cilj, to je rekordna volilna udeležba na evropskih volitvah. Prebivalcem smo uspešno približali evropske teme in verjamemo, da so slišali naše sporočilo, da so te volitve bile ključnega pomena za prihodnost Slovenije in Evropske unije.  

Zahvaljujemo se vsem volivkam in volivcem, ki ste nam izkazali zaupanje. Dokazali ste, da vam je mar v kakšnem svetu živimo. Vaša pomoč je bila izjemnega pomena in je prispevala k uspehu naše volilne kampanje.  

Dokazali smo, da smo kot politična skupnost sposobni združiti raznolike glasove in ideje. Pokazali smo tudi, da ima Gibanje Svoboda široko razvejano terensko mrežo po vsej Sloveniji, za vodstvom stranke in kandidati za evropske poslance pa stoji množica ljudi, ki podpirajo in živijo vrednote Gibanja Svoboda.  

Kot je v izjavi ob spremljanju rezultatov poudaril naš predsednik dr. Robert Golob, smo »dosegli vse tri zastavljene cilje: visoko volilno udeležbo, ta je bila najvišja v zgodovini, pri vseh referendumskih vprašanjih smo dosegli rezultat ZA, 22 % podpora na evropskih volitvah pa je več, kot smo pričakovali. Na to smo lahko izredno ponosni.« 

Dosegli vse tri zastavljene cilje: visoko volilno udeležbo, ta je bila najvišja v zgodovini, pri vseh referendumskih vprašanjih smo dosegli rezultat ZA, 22 % podpora na evropskih volitvah pa je več, kot smo pričakovali. Na to smo lahko izredno ponosni.

Se enkrat hvala in srečno Svoboda! 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo