Živimo v časih, ki nas resno preizkušajo. Krize, od ukrajinske vojne, energetske krize do poplav niso nekaj, na katerih nastanek bi ta vlada lahko vplivala.

Odgovor Gibanja Svoboda za Delo.

Živimo v časih, ki nas resno preizkušajo. Krize, od ukrajinske vojne, energetske krize do poplav niso nekaj, na katerih nastanek bi ta vlada lahko vplivala. Če kje, se je ravno na teh področjih ta vlada izkazala za operativno in tudi uspešno. Spreminjamo stvari, ki se jih niso lotile vlade v zadnjih dvajsetih letih.

Več kot pol milijarde evrov smo samo lani razdelili gospodarstvu, vodimo socialni dialog, dvakrat smo uskladili plače v javnem sektorju. Mnogi pozabljajo na zgodovinsko najvišji dvig minimalne plače, spreminjamo zdravstveni sistem, sprejeli smo prvi korak k ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, brezposlenost je nizka, usklajujemo socialne transferje. Umaknili smo politiko iz RTV in zagotovili spet normalno delovanje Slovenske tiskovne agencije.

Zato se s pobožnimi željami o razbitju te koalicije ne ukvarjamo. Dobili smo mandat volilcev, da kot koalicija Gibanje Svoboda, Socialni demokrati in Levica uresničimo dane zaveze. Vse tri stranke smo to pot kot edino možno potrdile tudi na svojem zadnjem srečanju.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo