Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darijo Felda si je ogledal škodo, ki  je na Gimnaziji Litija nastala zaradi neurja z orkanskim vetrom.

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darijo Felda si je ogledal škodo, ki  je na Gimnaziji Litija nastala zaradi neurja z orkanskim vetrom.

»Posledice podnebnih sprememb vplivajo na vsa področja življenja in žal mi je, da so jih tokrat zaradi hudega neurja občutili na Gimnaziji Litija in širši zasavski regiji. Škodo bomo v najkrajšem možnem času ustrezno sanirali in poskrbeli, da bo za dijake in zaposlene na gimnaziji pouk septembra potekal kot običajno,« je na obisku zagotovil minister dr. Darjo Felda in poudaril, da bo nemoteno tudi izvajanje mature v jesenskem izpitnem roku.

V ponedeljek zvečer je Zasavje prizadelo hudo neurje, ki je ob drugi nastali škodi povzročilo tudi poškodbe strehe litijske gimnazije. Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda si je danes skupaj z ravnateljico Gimnazije Litija Vido Poglajen in županom Občine Litija Francijem Rokavcem ogledal nastalo škodo, pogovarjali pa so se tudi o popravilu škode in izvedbi pouka v novem šolskem letu. Ministrstvo bo v najkrajšem času zagotovilo začetna interventna sredstva za pokritje stroškov najnujnejših opravljenih del.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo