Več kot 5 milijonov evrov od 8,6 milijona vrednega projekta prenove železniške postaje Šentjur je prispevala Evropska unija v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope.

Na železniški postaji Šentjur se je simboličnega zaključka prenove postaje, ki potnikom nudi prenovljeno peronsko in tirno infrastrukturo ter nov podhod, udeležila tudi poslanka Državnega zbora in kandidatka Gibanja Svoboda za evropsko poslanko Janja Sluga.

Janja Sluga se je srečala z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, s člani in članicami Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Šentjur pa so se pogovarjali o tem, da imajo tudi manjši kraji v Sloveniji veliko možnosti za realizacijo različnih infrastrukturnih projektov s pomočjo evropskega denarja. Ob tem je Janja Sluga izpostavila, kako pomembno je, da 9. junija udeležimo evropskih volitev ter izrabimo priložnost, da oddamo svoj glas.

Za varen prehod do otočnega perona je bil zgrajen nov 13,4 metra dolg podhod z dvema dvigaloma in stopnišči. Zgrajen je bil nov 160 metrov dolg otočni peron z nadstrešnico, zavetiščem ter urbano in informacijsko opremo. Na postajnem poslopju je obnovljena fasada ter sanirana sta bila postajni nadstrešek in plato pred postajnim poslopjem. Za lažji dostop do železniške postaje je bilo urejeno parkirišče z 29 parkirnimi mesti, od tega sta dve parkirni mesti namenjeni invalidnim osebam.

Prenovljena je bila tirna infrastruktura, kjer so bili nadgrajeni tiri in tirne naprave v dolžini 0,905 kilometra. Prav tako so bile nadgrajene signalnovarnostne in telekomunikacijske naprave ter delno je bila obnovljena vozna mreža na obeh glavnih prevoznih tirih.

Ureditev železniške postaje Šentjur je potekala v okviru projekta uvedbe daljinskega vodenja prometa. V mesecu oktobru 2023 je bila zaključena glavnina gradbenih del, ki so potekala od septembra 2022, v spomladanskih mesecih pa je bila obnovljena še fasada postajnega poslopja. Dela v vrednosti 8,6 milijona evrov je sofinancirala Evropska unija v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope v višini 5,28 milijona evrov.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo