Poslanka Svobode mag. Alma Intihar se je udeležila mednarodnega dogodka v Bohinju, ki ga je Javni zavod Triglavski narodni park gostil v sklopu obeleževanja 100-letnice ustanovitve prvega ...

Poslanka Svobode mag. Alma Intihar se je udeležila mednarodnega dogodka v Bohinju, ki ga je Javni zavod Triglavski narodni park gostil v sklopu obeleževanja 100-letnice ustanovitve prvega zavarovanega območja na slovenskem ozemlju. Dogodka so se udeležili veleposlaniki in drugi predstavniki tujih držav v Sloveniji, predstavniki ministrstev in organizacij, povezanih z obiskovanjem Slovenije, gora in Triglavskega narodnega parka.

Govorci so predstavili poudarke varnega in odgovornega obiskovanja Triglavskega narodnega parka, njegovo zgodovino in mednarodno povezovanje, ki se bo s podpisom namere o pobratenju razširilo še na indijski Narodni park Valley of Flowers. Mag. Alma Intihar je članica parlamentarne Skupine prijateljstva z Republiko Indijo.

Triglavski narodni park je že 21 let osrednji del Unescovega biosfernega območja Julijske Alpe, v katerem predvsem prebivalci vedno bolj prepoznavajo pomen sonaravnega bivanja in trajnostnega razvoja skupaj z osupljivo naravo, katere skrbniki so.

Triglavski narodni park nima le bogate zgodovine, pač pa je raznovrstno tudi njegovo mednarodno sodelovanje. Njena ekscelenca, veleposlanica Republike Indije, Namrata Satdeve Kumar, je ob tem poudarila, da je podpis namere zelo pomemben dogodek za oba parka. Indija ima sicer kar 104 narodne parke in še številna druga zaščitena območja.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo