Kljub nekoliko muhastemu vremenu je val Svobode danes prinesel pozitivno energijo in dobro voljo v številne kraje po Sloveniji.

V Ljubljani, Mariboru, Celju, Ptuju, Murski Soboti, Novi Gorici, Kopru, Krškem, Slovenj Gradcu, Velenju, Novem mestu, Kranju in Jesenicah smo v Gibanju Svoboda organizirali stojnice, kjer so obiskovalci imeli priložnost za druženje in sproščen pogovor s predstavniki lokalnih odborov Gibanja Svoboda, poslanci in kandidati Svobode na evropskih volitvah.   

Do volitev v Evropski parlament nas loči še približno teden dni, hrkati z volitvami pa se bomo volivke in volivci izrekali še o štirih referendumskih vprašanjih, ki so za družbo izjemnega pomena. Zato je nujno, da ljudje dobijo priložnost za odkrit, sproščen in neposreden pogovor z našimi kandidati o problematikah, izzivih in idejah, ki jih imajo glede Evropske unije, s poslanci Svobode pa tudi glede referendumskih vprašanj, o katerih odločamo 9. junija.  

Ti ljudje niso le na napačni strani zgodovine, temveč na napačni strani prihodnosti. Vabim vse ljudi, da se 9. junija udeležijo volitev ter soodločajo o naši skupni prihodnosti.

“Pomembno je, da delujemo skupaj in širimo ljubezen, pogum in srečo. S tem se borimo proti sovražnem govoru, izključevanju ter obtoževanju, ki jih prinaša del politike, zlasti desnica. Ti ljudje niso le na napačni strani zgodovine, temveč na napačni strani prihodnosti. Vabim vse ljudi, da se 9. junija udeležijo volitev ter soodločajo o naši skupni prihodnosti.” je ob današnjem obisku stojnic dejala nosilka liste Gibanja Svoboda za evropske volitve Irena Joveva.  

Tereza Novak, ambasadorka referenduma o prostovoljnem končanju življenja, pa je izpostavila, da je »pomembnost prihajajočih volitev poudarjena na vsakem koraku. Volitve so priložnost, da vzamemo prihodnost v svoje roke, kar lahko storimo le tako, da gremo na volitve. Zato pozivam vse državljane: izkoristite svojo svobodo odločitve in se udeležite volitev. Vaš glas je pomemben in lahko naredi razliko.« 

Zato pozivam vse državljane: izkoristite svojo svobodo odločitve in se udeležite volitev. Vaš glas je pomemben in lahko naredi razliko.

V Gibanju Svoboda prisluhnemo ljudem, njihovemu mnenju, pomislekom in bojaznim. Hvala vsem, ki ste se danes obiskali naše stojnice in prispevali k dobri volji in energiji. Svoboda odločitve je v vaših rokah. Pridružite se nam in skupaj ustvarimo boljšo prihodnost za vse nas! 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo