S pomočjo Mestnega odbora Gibanja Svoboda Slovenj Gradec in koroškega poslanca Dušana Stojanoviča je bil v ponedeljek, 24. aprila 2023, v Slovenj Gradcu organiziran prvi uvodni sestanek članic in ...

S pomočjo Mestnega odbora Gibanja Svoboda Slovenj Gradec in koroškega poslanca Dušana Stojanoviča je bil v ponedeljek, 24. aprila 2023, v Slovenj Gradcu organiziran prvi uvodni sestanek članic in članov stranke Gibanje Svoboda s Koroške ob ustanavljanju seniorske organizacije. Sestanka sta se poleg zainteresiranih članov Gibanja Svoboda in simpatizerjev, ki so prišli iz vseh treh koroških dolin (Mežiške, Dravske in Mislinjske), udeležila tudi poslanec Bojan Čebela, ki vodi iniciativni odbor za ustanovitev seniorske organizacije, ter poslovni direktor Gibanja Svoboda Peter Majerle.

Razvila se je zelo konstruktivna in sproščena razprava, kjer so bili predstavljeni postopki za ustanovitev seniorske organizacije, obenem pa je bil v razpravi ponovno izražen velik interes za sodelovanje. Odprtih je bilo mnogo strokovnih tematik, katerih nosilci bodo tudi sodelujoči.

Cilj in poslanstvo seniorske organizacije Gibanja Svoboda je nadgradnja strankinega programa na področju starejših, vključevanje starejših v pripravo konkretnih rešitev in njihova implementacija na posameznem področju. Pomembno pa je tudi, da starejši prenašajo svoje izkušnje na mlajše člane stranke, saj se v Gibanju Svoboda zavedamo, da je samo z vključevanjem in sodelovanjem mogoče najti najboljše rešitve.

Organizacijska struktura Gibanja Svoboda Seniorji bo znotraj stranke samostojna in bo za delovanje sprejela svoj statut, postavljena bo celotna organizacija vodstva seniorske organizacije, v njej pa bodo sodelovali tako člani stranke Gibanje Svoboda in njeni simpatizerji, kot tudi drugi zainteresirani posamezniki iz organizacij, v katere se povezujejo starejši od 60 let in upokojenci.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo