Mojca Florjanič, vodja svetniške skupine Gibanje svoboda, je bila z dnem 25. 4. 2023, imenovana za podžupanjo Občine Brežice za področje družbenih dejavnosti in sicer vzgoje, izobraževanja, ...

Mojca Florjanič, vodja svetniške skupine Gibanje svoboda, je bila z dnem 25. 4. 2023, imenovana za podžupanjo Občine Brežice za področje družbenih dejavnosti in sicer vzgoje, izobraževanja, sociale, kulture in športa. Funkcijo bo opravljala nepoklicno.

Mojca Florjanič je zaposlena na Finančni upravi Republike Slovenije, Finančnem uradu Brežice, obenem pa je zelo aktivna na področju ljubiteljske kulture. Je predsednica in aktivna članica Kulturnega društva Drugi oder, ki je lani prejelo občinsko priznanje ob 10. obletnici delovanja. Na področju družbenih dejavnosti že dolga leta deluje kot aktivna prostovoljka Rdečega križa in Inštituta 8. marec, njena aktivnost pa se prav tako razteza na področje turizma. Med drugim kot članica Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije, že nekaj let deluje kot sommelierika. Z vsem navedenim bo na področje družbenih dejavnosti, ki jih bo pokrivala kot nepoklicna podžupanja, vnesla sveže ideje in zagovarjala povezovalno delovanje v dobro vseh občank in občanov.

Poleg Florjaničeve je bil za področje krajevnih skupnosti imenovan tudi nepoklicni podžupan Bogdan Palovšnik, občinski svetnik iz vrst Socialnih demokratov. Podžupansko funkcijo pa že opravlja Aleksander Gajski, vodja svetniške skupine  SDS.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo