Gibanje Svoboda bo v drugem krogu županskih volitev nastopilo v treh občinah. V Mestni občini Nova Gorica bo naše barve zastopal Samo Turel, v Občini Izola Milan Bogatič, Urška Lahajnar Ubajiogu pa...

Gibanje Svoboda bo v drugem krogu županskih volitev nastopilo v treh občinah. V Mestni občini Nova Gorica bo naše barve zastopal Samo Turel, v Občini Izola Milan Bogatič, Urška Lahajnar Ubajiogu pa je kandidatka Gibanja Svoboda v Občini Cerkno.

Glas za Sama Turela bo glas za izvedbo ključnih projektov za hitrejši razvoj občine. Največ pozornosti bo namenjeno prenovi poslovne ceno Meblo, novi stanovanjski soseki Majske poljane in posodobitvi infrastrukture na podeželju Mestne občine. Vizija Gibanja Svoboda za Novo Gorico vključuje spodbujanje turizma, sploh ker bo občina evropska prestolnica kulture, ambiciozno in dolgoročno urbanistično načrtovanje ter skladen razvoj občine. Zagotovili bomo občinsko upravo, ki bo občanom pomagala in bo uporabnikom prijazna. Samo Turel je v Mestni občini Nova Gorica uspel pred drugim krogom županskih volitev pridobiti široko podporo različnih političnih strank.

Samo Turel: »Podpora širokega političnega spektra me navdaja z upanjem, da bodo naše delo in zastavljeni projekti kakovostno izpeljani. In z njimi bomo zadostili potrebam naših občank in občanov

Milan Bogatič bo kot župan Občine Izola vanjo prinesel sveže ideje. Prednostna naloga bo prenova mestnega jedra, zlasti z nameščanjem protipolavnih sistemov. Kandidat Gibanja Svoboda želi v Izoli spodbujati razvoj športnih aktivnosti in se zavzema za oblikovanje športnega centra. Če bo Milan Bogatič izvoljen, bo poskrbel za oskrbo starejših, hkrati pa začel reševati stanovanjsko vprašanje mladih, ki je ključno za izboljšanje demografskega stanja. Ker je gospodarstvo gonilo vsake občine, je del vizije boljše Izole tudi tehnološki park, ki bo zibelka inovacij, ter spodbujanje samooskrbe, ki je možna edino v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci.

Milan Bogatič: »Nujno moramo popraviti občinski prostorski načrt in ga sprejeti. To je prvi korak, da začnemo uvajati nove rešitve. Za boljšo prihodnost Izole

Urška Lahajnar Ubaijogu bo Občino Cerkno oblikovala po meri občank in občanov. Če bo izvoljena za županjo, se bo najprej lotila urejanja zdravstvene postaje in šolskega kompleksa z vrtcem. Njenan prednostna naloga iskanje rešitev za dolgotrajno oskrbo starejših in stanovanjsko problematiko mladih. Vizija Cerknega, ki jo bo uresničevala skupaj z Gibanjem Svoboda, je doseči samooskrbno občino, ki se bo razvijala trajnostno. Občina Cerkno bo z našo ekipo postala privlačna in dostopna turistična destinacija.

Urška Lahajnar Ubajiogu: »Občankam in občanom moramo omogočiti dostojno starost in dostopno oskrbo ter mladim zagotoviti dobre življenjske pogoje, da začutijo pripadnost lokalni skupnosti.«

Kandidatka in kandidata Gibanja Svoboda bodo imeli popolno podporo vlade, kar je predpogoj za hitrejše in učinkovitejše uresničevanje zastavljenih projektov. Za razvoj posameznih lokalnih okolji in celotnih regij je nujno povezovanje. In ravno to, povezovanje med lokalnimi skupnostmi ter lokalno in državno ravnjo, lahko skupaj z našimi županskimi kandidati zagotovimo v Gibanju Svoboda. Za boljšo prihodnost Slovenije. Za boljšo prihodnost vašega kraja.

Stranka Gibanje Svoboda je v preteklih dneh izrazila tudi podporo naslednjim županskim kandidatom:

 1. Celje – Matija Kovač
 2. Maribor – Saša Arsenovič
 3. Piran – Andrej Korenika
 4. Škofljica – Rok Treven
 5. Sežana – Andrej Sila
 6. Jesenice – Peter Bohinec
 7. Laško – Marko Šantej
 8. Dravograd – Anton Preskavec
 9. Bled – Anton Mežan
 10. Lendava – Ivan Kocnut
 11. Logatec – Bogdan Lipovšek
 12. Ilirska Bistrica – Gregor Kovačič
 13. Divača – Alenka Štrucl Dovgan
 14. Gornja Radgona – Urška Marko Tuš
 15. Brda – Franc Mužič
 16. Ig – Zlatko Usenik
 17. Kostel – Valentin Južnič
 18. Puconci – Branko Ritlop
 19. Šmartno pri Litiji – Blaž Izlakar

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo