Gibanje Svoboda po drugem krogu županskih volitev še z dvema županoma. V Mestni občini Nova Gorica je v drugem krogu županskih volitev zmagal Samo Turel, v Občini Izola pa Milan Bogatič.

Gibanje Svoboda po drugem krogu županskih volitev še z dvema županoma. V Mestni občini Nova Gorica je v drugem krogu županskih volitev zmagal Samo Turel, v Občini Izola pa Milan Bogatič.

Samo Turel se bo zavzemal za izvedbo ključnih projektov za hitrejši razvoj občine. Največ pozornosti bo namenil prenovi poslovne ceno Meblo, novi stanovanjski soseki Majske poljane in posodobitvi infrastrukture na podeželju Mestne občine. Vizija Gibanja Svoboda za Novo Gorico vključuje spodbujanje turizma, sploh ker bo občina evropska prestolnica kulture, ambiciozno in dolgoročno urbanistično načrtovanje ter skladen razvoj občine. Zagotovili bomo občinsko upravo, ki bo občanom pomagala in bo uporabnikom prijazna.

Milan Bogatič bo kot župan Občine Izola vanjo prinesel sveže ideje. Prednostna naloga bo prenova mestnega jedra, zlasti z nameščanjem protipolavnih sistemov. V Izoli želi spodbujati razvoj športnih aktivnosti in se zavzema za oblikovanje športnega centra. Poskrbel bo za oskrbo starejših, hkrati pa začel reševati stanovanjsko vprašanje mladih, kar je ključno za izboljšanje demografskih razmer. Ker je gospodarstvo gonilo vsake občine, je del vizije boljše Izole tudi tehnološki park, ki bo zibelka inovacij, ter spodbujanje samooskrbe, ki je možna edino v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo