V sredo, 05. aprila 2023, se je v Dolu pri Ljubljani tudi uradno konstituiral Lokalni odbor Gibanja Svoboda Dol pri Ljubljani. Predsednica je postala Dijana Štraus Svetlik, za člana izvršnega ...

V sredo, 05. aprila 2023, se je v Dolu pri Ljubljani tudi uradno konstituiral Lokalni odbor Gibanja Svoboda Dol pri Ljubljani. Predsednica je postala Dijana Štraus Svetlik, za člana izvršnega zbora sta bila izvoljena Sara Erdić in Marko Bregar, za podpredsednico pa Karina Medved Bregar, vodja svetniške skupine. Predsednica lokalnega odbora je v skladu s strankinimi akti za sekretarja odbora imenovala občinskega svetnika Tomaža Pogačarja.

Ustanovnega zbora se je udeležil tudi državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved, v duhu bodočega sodelovanja pa tudi predstavnika Gibanja Svoboda iz sosednjih občin. Iz Moravč Jurij Kočar, ustanovni član sveta stranke GS, predsednik LO GS Moravče ter podžupan. Iz Litije pa predsednik lokalnega odbora GS Iztok Izlakar.

Predsednica je navzoče člane ter vabljene goste seznanila s programom dela ter načrtovanimi aktivnostmi in projekti Lokalnega odbora v letu 2023, ki temeljijo na zavezah, podanih na lokalnih volitvah ter strankinemu programu, ki omogoča uresničevanje načrtovanega. Predvsem pa program temelji na odgovornosti in transparentnosti ter čim tesnejšem stiku z občani in občankami. Pogled in pregled dela za nazaj pa, kljub kratkem obdobju delovanja Lokalnega iniciativnega odbora, kaže rezultate v aktivnem in konstruktivnem delovanju dveh svetnikov v občinskem svetu in prepoznavnosti Gibanja Svoboda na terenu.

 »Formalna ustanovitev LO je ena izmed točk v našem delovanju in osnova za delo v naprej. Kot pomemben korak na tem srečanju štejem udeležbo gostov iz sosednjih občin, s katerimi delimo iste vrednote, poglede na posamezne skupne, regionalne probleme in na način njihovega reševanja.  Vse to lahko okrepi naše prizadevanje dvig dodane vrednosti lokalnega okolja in celotne regije. Prvi korak je torej narejen. S pripravo programa pa smo se v lokalnem odboru zavezali k trudu za njegovo realizacijo. Naredila bom vse, da to ne bi ostale črke na papirju. Verjamem pa, da tako menimo prav vsi v Lokalnem odboru, saj to od nas pričakujejo podporniki in volivci,« je poudarila Dijana Štravs Svetlik, predsednica Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Dol pri Ljubljani.

 Državni sekretar za Ministrstvu za obrambo, Rudi Medved, je poudaril pomembnost obstoja lokalnih odborov, pomembna pa je njihova aktivnost. Ti namreč omogočajo pretok informacij in idej v obeh smereh ter delovanje stranke na lokalnem nivoju. Tam se odražajo rezultati celotne politike in so tudi najbolj vidni. Vse tovrstne informacije pa omogočajo kvalitetnejše odločanje v skupno korist. Kar pa je tudi eno izmed vodil stranke.

Jurij Kočar, ustanovni član sveta stranke GS, predsednik LO GS Moravče ter podžupan, je podal svojo izkušnjo ustavljanja LO, delovanja svetnikov GS v občinskem svetu ter kratek prerez delovanja stranke od ustanovitve naprej s poudarki na korakih, ki vodijo v še bolj trdno strukturo in boljše delovanje, pa tudi sodelovanje na regionalnem nivoju.

Tudi Iztok Izlakar, predsednik lokalnega odbora GS Litija meni, do bomo s sodelovanjem lahko uspešnejši. S tem spoznavnim zborom pa smo že identificirali nekaj točk, primernih za skupno reševanje. Vsekakor pa lahko računamo na medsebojno pomoč tako pri idejah, kot pri izvedbi.

Vsi udeleženci so se strinjali, da jih družijo skupne vrednote ter volja po prizadevanju, da bo v lokalnem okolju še prijetneje in kvalitetnejše bivati.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo