24. marca 2023, je v Črnomlju potekal ustanovni zbor članov lokalnega odbora Gibanje Svoboda Bela krajina, ki združuje člane stranke iz občin Črnomelj, Semič in Metlika.

24. marca 2023, je v Črnomlju potekal ustanovni zbor članov lokalnega odbora Gibanje Svoboda Bela krajina, ki združuje člane stranke iz občin Črnomelj, Semič in Metlika.

Za predsednika lokalnega odbora Gibanje Svoboda Bela krajina je Izvršni odbor stranke imenoval Iva Ivičića, ki je tudi občinski svetnik v občini Črnomelj. Za sekretarja lokalnega odbora je bil imenovan Stane Vidmar. Zbor članov je izvolil dva člana izvršnega odbora lokalnega odbora. Izvršni odbor Lokalnega odbora Gibanja svoboda Bela krajina tako sestavljajo vodje svetniških skupin; Vesna Fabjan, Anton Gerkšič in Silvester Malnarič., sekretar lokalnega odbora stranke Stanislav Vidmar in izvoljeni članici Antonija Šprogar ter Jana Jerman. V Lokalnem odboru Gibanja Svoboda Bela krajina so želeli vodstveno ekipo, ki bo operativna in učinkovita, hkrati pa so v Izvršnem odboru predstavniki vseh treh občin, ki sestavljajo LO Bela krajina.

Predsednik Lokalnega odbora Bela krajina Ivo Ivičić je v nagovoru izrazil zadovoljstvo z doseženim rezultatom na lokalnih volitvah, saj so bili kandidati Gibanja Svoboda v vseh treh občinah izvoljeni občinske svete. V Občinskem svetu Občine Črnomelj ima Gibanje Svoboda pet mest, v Semiču enega in v Metliki dve mesti. Še posebno uspešni so bili v občini Črnomelj, kjer so izmed vseh strank dosegli najboljši relativni rezultat. Poudaril je še, da si želijo  nadaljevati enotno in zagnano delovanje v lokalnem okolju, ki bo doprineslo k pozitivnemu sprejemanju aktivizma in politike v vsakdanjem življenju v dobrobit skupnosti. Želje in potrebe Belokranjcev bodo končno ponesli tudi čez Gorjance.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo