V torek, 31. januarja, je v Slovenj Gradcu potekal ustanovni zbor prvega lokalnega odbora Gibanja Svoboda na Koroškem. S tem se nadaljuje proces ustanavljanja lokalnih odborov stranke, ...

V torek, 31. januarja, je v Slovenj Gradcu potekal ustanovni zbor prvega lokalnega odbora Gibanja Svoboda na Koroškem. S tem se nadaljuje proces ustanavljanja lokalnih odborov stranke, ki se je začel pred lokalnimi volitvami novembra lani.

Za predsednika lokalnega odbora Gibanja Svoboda Slovenj Gradec je bil potrjen Boris Raj, ki je že pred tem vodil lokalni iniciativni odbor stranke. Izrazil je zadovoljstvo z doseženim rezultatom na lokalnih volitvah, ki je Gibanje Svoboda tudi v Mestni občini Slovenj Gradec s petimi mestnimi svetniki in dvema predsednikoma ožjih lokalnih skupnosti utrdil kot enega najmočnejših akterjev lokalne politike. Strokovnim službam stranke se je zahvalil za odlično sodelovanje ter poudaril, da je z ustanovitvijo lokalnega odbora največja vladna stranka tudi organizacijsko pripravljena na uresničevanje svojega programa v edini koroški mestni občini.

Zbor članov je izvolil dva člana sicer šestčlanskega izvršnega odbora, ki ga tvorijo predsednik lokalnega odbora Boris Raj, poslanec državnega zbora in podpredsednik Dušan Stojanovič, vodja svetniške skupine Gregor Raj, sekretar Adam Vengušt, Darja Garnbret in Samo Januška.

Zbora so se poleg gostov iz sosednjih občin udeležili tudi poslanci Svobode Miha Lamut, Lenart Žavbi in domačin Dušan Stojanovič.

Poslanec Lenart Žavbi: “Naša stranka z ustanavljanjem lokalnih odborov končno dobiva svojo načrtovano lokalno obliko. Vzdušje na zboru članstva je bilo neverjetno pozitivno. V odprtem duhu smo se pogovorili in začrtali pot dela v Slovenj Gradcu, kar nam daje dodaten zagon za naše delo v parlamentu.”

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo