V torek, 31. januarja 2023, so se v klubskem prostoru Centra za kulturo in šport Izola na zboru članov zbrali člani stranke Gibanja Svoboda Izola in formalno ustanovili lokalni odbor.

V torek, 31. januarja 2023, so se v klubskem prostoru Centra za kulturo in šport Izola na zboru članov zbrali člani stranke Gibanja Svoboda Izola in formalno ustanovili lokalni odbor. Ustanovnega zbora so se udeležili tudi poslanec Državnega zbora Robert Janev, župan Občine Izola Milan Bogatič in podžupanja Mestne občine Koper Mateja Kozlovič Hrvatin. Stranka je na lanskih lokalnih volitvah v Izoli zmagala, saj je dobila župana in kar osem občinskih svetnikov. Z oblikovanjem lokalnega odbora pa je dobila še trajno obliko delovanja članov. Prvi predsednik lokalnega odbora Gibanja Svoboda je postal Peter Čerin, ki ga je imenoval Izvršilni odbor stranke.

Predsednik lokalnega odbora Peter Čerin je uvodoma nagovoril prisotne ter se zahvalil za odziv in prisotnost. Podal je tudi nekaj tehničnih napotkov članom, saj je bil namen zbora članov tudi izvolitev izvršnega odbora ter predstavitev sekretarja lokalnega odbora. Dva od štirih članov izvršilnega odbora, ki jih imenuje predsednik lokalnega odbora, sta postala poslanec Robert Janev in župan Občine Izola Milan Bogatič. Člani so za druga dva člana izvršilnega odbora soglasno izvolili Matjaža Muso in Igorja Franco. Sekretar lokalnega odbora GS Izola je postal občinski svetnik stranke Luka Škrbina.

Nadaljevanje ustanovnega zbora lokalnega odbora je minilo v znamenju predstavitve programa dela in finančnega načrta stranke. Vsi prisotni so se strinjali, da se bo potrebno čim večkrat srečevati in skupaj aktivno iskati rešitve za pereča vprašanja v občini. Operativni program dela stranke Gibanje Svoboda v Izoli trenutno obsega štiri ključne točke. Lokalni odbor bo organiziral štiri srečanja odprta tudi za širšo javnost. Na Dnevu odprtih vrat bodo ljudem predstavili delovanje odbora, organizirali pa bodo tudi okroglo mizo OPN v občini Izola, na kateri bodo predstavili stališče stranke ter k sodelovanju povabili Civilno iniciativo, organizirali bodo pogovor s poslancem Robertom Janevom ter okroglo mizo na temo Kaj te moti v Izoli?. Ob zaključku ustanovnega srečanja so člani izmenjali mnenja in pobude o najbolj pomembnih izzivih s katerimi se srečuje občina Izola.

Po besedah prvega predsednika lokalnega odbora Gibanja Svoboda Izola Petra Čerina, Izola vsekakor potrebuje nov, svež veter na političnem parketu in drugačen način delovanja političnih strank. To so nenazadnje pokazali tudi rezultati lanskih lokalnih volitev. Mesto in njeno podeželje predolgo stagnirata. Politiki, ki so krojili usodo občine pa so bili preveč časa na oblasti, ali pa v ozadju krojili odločitve. Pomembno bo predvsem to, da se bodo člani lokalnega odbora aktivno vključili v delovanje lokalne skupnosti in tudi sami pripomorejo k boljši klimi v občini.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo