Včeraj, 24. aprila, je v Sežani potekal ustanovni sestanek članov Lokalnega odbora Gibanje Svoboda Kras Brkini, ki združuje člane stranke iz občin Sežana, Divača, Komen in Hrpelje - Kozina ...

Včeraj, 24. aprila, je v Sežani potekal ustanovni sestanek članov Lokalnega odbora Gibanje Svoboda Kras Brkini, ki združuje člane stranke iz občin Sežana, Divača, Komen in Hrpelje – Kozina. Za predsednico lokalnega odbora je bila imenovana Bojana Škabar, “sveža” upokojenka in že od vsega začetka predana podpornica vrednot stranke Gibanje Svoboda.

Predsednica lokalnega odbora je poudarila, da bodo pri svojem delu skrbno sledili osnovnim načelom in splošnim vrednotam stranke Gibanje Svoboda ter apelirala naj vsak član, še posebej pa svetniške skupine, svoje dolžnosti in naloge, ki so jim bile zaupane, opravljajo strokovno, vestno in odgovorno ter s takim ravnanjem krepijo zaupanje lokalne skupnosti do uresničevanja programa Gibanja Svoboda Kras Brkini.

Člane je nagovorila tudi poslanka v Državnem zboru Andreja Živic. Poudarila je pomen in vključenost lokalne skupnosti pri sprejemanju strokovnih odločitev, za katere želi, da bi jih ljudje prepoznali kot uresničevanje obljub in zavez, ki jih je pred enim letom stranka dala volivkam in volilcem.

Člani stranke so se seznanili še s programom dela ter dodali svoje predloge. Povezovanje z lokalno skupnostjo na različne načine, je ključna naloga programa lokalnega odbora. V načrtovanih aktivnostih lokalnega odbora za leto 2023 so tudi srečanja s poslanko in občinskimi svetniki, ki jih bodo organizirali v vseh krajevnih skupnostih.

Člani stranke so na sestanku izvolili dva člana izvršnega odbora lokalnega odbora. Tega poleg predsednice Bojane Škabar sestavljajo poslanka Andreja Živic, vodje svetniških skupin občin Sežana, Divača in Komen – Vanja Jelen, Mario Benkoč, Bojan Žlebnik ter člana, izvoljena na zboru članov, Metka Zver in Jure Trbič.

Srečanje so zaključili s sproščenim druženjem in izmenjavo mnenj o aktualnem dogajanju v občinah na območju Krasa ter Brkinov in celotne države ter nazdravili zgodovinskemu uspehu Gibanja Svoboda na državnozborskih volitvah pred točno enim letom.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo