Včeraj, 20. junija, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Kamnik in dokončno konstituirali lokalni odbor stranke.

Včeraj, 20. junija, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Kamnik in dokončno konstituirali lokalni odbor stranke. Predsednik lokalnega odbora je postal nekdanji župan Kamnika in sedanji minister za obrambo Marjan Šarec. Za člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kamnik so člani soglasno izvolili Nives Matjan in Aleša Palčiča. V skladu s strankinimi akti je postala članica izvršnega odbora tudi Karla Urh, vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v občinskem svetu.

Predsednik lokalnega odbora Marjan Šarec je v kratkem nagovoru povedal, da želi kot predsednik delovati tako, da izpolni zaupanje stranke. Poudaril je, da je stranka sestavljena iz članov, ki so v politiki novi, po drugi strani pa ima odbor kar nekaj izkušenih članov. Vloga predsednika lokalnega odbora je, da člane poveže, saj stranko različnost bogati in na tak način lahko uspešno deluje in izpolnjuje poslanstvo v lokalnem okolju. “Sem realist, a ob ustanovitvi lokalnega odbora v novi ciklus vstopam z optimizmom. Naša svetniška skupina je sicer opozicijska, a delovali bomo konstruktivno. To pomeni, da ne bomo le opozarjali na pomanjkljivosti, ampak predlagali tudi rešitve za katere bo stranka menila, da so boljše za kakovost življenja ljudi v občini Kamnik. Kot nekdanji župan vem, da je vodenje naše občine zahtevno, saj je velika in zajema tako urbano področje kot podeželje. Zato je še posebej pomembno, da kot ljudje znamo sodelovati in poiskati najboljše rešitve, ” je poudaril predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kamnik Marjan Šarec.

Na povabilo predsednika sta člane nagovorili tudi članica izvršnega odbora Nives Matjan in vodja svetniške skupine Karla Urh.

Predsednik je člane obvestil, da bo sekretar lokalnega odbora imenovan predvidoma v jeseni, takrat pa bo izvršni odbor obravnaval tudi podrobnejši program dela stranke in finančni načrt. Stranka bo v Občini Kamnik organizirala redna tematska srečanja, izobraževanja, pa tudi neformalna druženja, saj bo eden od pomembnih ciljev stranke tudi širitev baze članov in podpornikov.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo