Včeraj, 20. junija, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Kamnik in dokončno konstituirali lokalni odbor stranke.

Včeraj, 20. junija, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda v občini Kamnik in dokončno konstituirali lokalni odbor stranke. Predsednik lokalnega odbora je postal nekdanji župan Kamnika in sedanji minister za obrambo Marjan Šarec. Za člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kamnik so člani soglasno izvolili Nives Matjan in Aleša Palčiča. V skladu s strankinimi akti je postala članica izvršnega odbora tudi Karla Urh, vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v občinskem svetu.

Predsednik lokalnega odbora Marjan Šarec je v kratkem nagovoru povedal, da želi kot predsednik delovati tako, da izpolni zaupanje stranke. Poudaril je, da je stranka sestavljena iz članov, ki so v politiki novi, po drugi strani pa ima odbor kar nekaj izkušenih članov. Vloga predsednika lokalnega odbora je, da člane poveže, saj stranko različnost bogati in na tak način lahko uspešno deluje in izpolnjuje poslanstvo v lokalnem okolju. “Sem realist, a ob ustanovitvi lokalnega odbora v novi ciklus vstopam z optimizmom. Naša svetniška skupina je sicer opozicijska, a delovali bomo konstruktivno. To pomeni, da ne bomo le opozarjali na pomanjkljivosti, ampak predlagali tudi rešitve za katere bo stranka menila, da so boljše za kakovost življenja ljudi v občini Kamnik. Kot nekdanji župan vem, da je vodenje naše občine zahtevno, saj je velika in zajema tako urbano področje kot podeželje. Zato je še posebej pomembno, da kot ljudje znamo sodelovati in poiskati najboljše rešitve, ” je poudaril predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kamnik Marjan Šarec.

Na povabilo predsednika sta člane nagovorili tudi članica izvršnega odbora Nives Matjan in vodja svetniške skupine Karla Urh.

Predsednik je člane obvestil, da bo sekretar lokalnega odbora imenovan predvidoma v jeseni, takrat pa bo izvršni odbor obravnaval tudi podrobnejši program dela stranke in finančni načrt. Stranka bo v Občini Kamnik organizirala redna tematska srečanja, izobraževanja, pa tudi neformalna druženja, saj bo eden od pomembnih ciljev stranke tudi širitev baze članov in podpornikov.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.