Člani Gibanje Svoboda iz Gornje Radgone so se sestali na zboru članov ustanovili lokalni odbor Gornja Radgona.

Člani Gibanje Svoboda iz Gornje Radgone so se sestali na zboru članov ustanovili lokalni odbor Gornja Radgona. Predsednik lokalnega odbora je postal Dušan Zagorc. Za članici izvršnega odbora Gibanja Svoboda Gornja Radgona sta bili izvoljeni Nina Elisa Reiter in Olga Rožman. Po funkciji sta člana izvršnega odbora stranke v Gornji Radgoni še Zvone Rožman, sekretar lokalnega odbora in vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v občinskem svetu Občine Gornja Radgona, ter poslanka Državnega zbora Vera Granfol.

Predsednik lokalnega odbora je k besedi povabil poslanko Državnega zbora Vero Granfol, ki je članom na kratko predstavila svoje delovanje v državnem zboru, poudarila trdnost sedanje koalicije na državni ravni in predstavila pomembnejše zakonodajne postopke, ki trenutno potekajo v parlamentu. Vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v občinskem svetu Zvone Rožman pa je predstavil najpomembnejše projekte, ki trenutno potekajo v občini ter način sodelovanja svetniške skupine v koaliciji, ki podpira županjo Urško Mauko Tuš.

Predsednik lokalnega odbora Dušan Zagorc je na kratko predstavil tudi programska izhodišča stranke na lokalni ravni. Poudaril je pomen povezanosti članov in odkrite medsebojne odnose, med pomembnejšimi nalogami pa je navedel pridobivanje novih, predvsem mlajših članov in simpatizerjev ter izpolnjevanje koalicijskega sporazuma. Lokalni odbor se bo povezoval z drugimi znotraj strankinih struktur, med drugim pa bo organiziral tudi humanitarno akcijo in pohod z neformalnim druženjem. Predsednik je člane obvestil, da bo finančni načrt na svoji prvi seji sprejel Izvršni odbor lokalnega odbora Gibanja Svoboda v Gornji Radgoni.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.