Dan po začetku uradne volilne kampanje za lokalne volitve 2022, je največja parlamentarna stranka Gibanje Svoboda predstavila svojega kandidata za župana Celja.

Dan po začetku uradne volilne kampanje za lokalne volitve 2022, je največja parlamentarna stranka Gibanje Svoboda predstavila svojega kandidata za župana Celja in kandidatne liste za volitve v mestni svet Mestne občine Celje.

Na novembrskih lokalnih volitvah se bo za mandat župana Celja na listi Gibanja Svoboda potegoval Uroš Lesjak. Z včerajšnjim balonarskim preletom mesta je Uroš Lesjak želel javnost opozoriti, da  je za objektiven in realen pogled na stanje v našem mestu včasih potrebno zamenjati perspektivo, saj se takrat pogled zbistri in izostri na mnoge nerešene probleme v mestu. “Za župana MO Celje kandidiram, ker sem človek dejanj. Celje v primerjavi z drugimi slovenskimi mesti nazaduje. In ker si želim, da se celjanke in celjani zbudimo iz sedanje desetletje in več trajajoče otopelosti, sem se odločil zastaviti svoje ime, znanja in energijo zato, da Celje z novo energijo in jasno vizijo vrnemo tja, kjer je nekoč že bilo. Tretje največje slovensko mesto z jasno začrtanim razvojem, ki vsem omogoča kakovostno življenje in uresničevanje osebnih ciljev.”, je o razlogih za svojo kandidaturo spregovoril županski kandidat Uroš Lesjak.

Ključni programski poudarki Gibanja Svoboda Celje na letošnjih lokalnih volitvah bodo okoljska sanacija celjske kotline, vzhodna celjska obvoznica, digitalna preobrazba mesta, nova energetska strategija mesta, participativni proračun MO Celje, kompleks Sončni park, Rakušev mlin in mestna uprava, ki bo postala učinkovit in prijazen servis vseh občank in občanov, znotraj nje pa bodo uveljavljali ničelno toleranco do vseh koruptivnih ravnanj na vseh nivojih občinske uprave in gospodarskih javnih služb.

Uroš Lesjak in kandidati Gibanja Svoboda Celje za mestni svet MO Celje so trdno prepričani, da je napočil čas za novo energijo, sveže ideje in za polno zavzetost pri vodenju mesta. Prišel je čas za vključevanje širše celjske javnosti v sprejemanje ključnih odločitev, čas za medsebojno zaupanje in čas za konstruktivno sodelovanje.

V prilogi vam posredujemo ključne informacije v zvezi s kandidaturami Gibanja Svoboda Celje na lokalnih volitvah 2022 in izvleček iz lokalnega volilnega programa kandidata za župana Celja, ter stranke Gibanje Svoboda Celje.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo