Gibanje Svoboda bo v drugem krogu predsedniških volitev podprlo levosredinsko kanidatko Natašo Pirc Musar.

Gibanje Svoboda bo v drugem krogu predsedniških volitev podprlo levosredinsko kanidatko Natašo Pirc Musar. Kljub temu, da se skupni kandidat Gibanja Svoboda in Socialnih demokratov ni prebil v drugi krog, smo z rezultati zadovoljni, saj so ljudje zopet jasno izkazali podporo levosredinskim politikam in vrednotam.

 Predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je ob tem poudaril, da so »vsake volitve praznik demokracije. Na koncu odločajo volivke in volivci. Kljub temu, da se danes volitev niso udeležili v tako velikem številu, bi se rad zahvalil vsem. To, da smo se skupaj s Socialnimi demokrati odločili za skupnega kandidata, je odlično sporočilo, ne samo za te volitve, pač pa tudi za trdnost koalicije. Pokazali smo, da se kljub različnim vrednotam lahko povezujemo«.

»Ljudje so se danes ponovno odločili za rezultate, ki smo jih videli 24. aprila. Leva sredina je dobila bistveno več glasov kot kandidat SDS. To je edino, kar šteje, navdaja nas z neizmernim optimizmom, da bomo v drugem krogu dobili prvo predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar. Prva ženska predsednica bo sprememba, ki si jo Slovenija zasluži in jo potrebuje. Zato smo z rezultati zadovoljni«, je še dodal.

Gibanje Svoboda se zahvaljuje tudi dr. Milanu Brglezu, da je nastopil kot skupni kandidat ter tako ponudil alternativo med levosredniskimi kandidati in dal priložnost za sodelovanje med strankami koalicije.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo