Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda je včeraj obiskal več vzgojno-izobraževalnih ustanov v Pomurju ter se sečal s kandidatom za evropskega poslanca Matejem Grahom. Minister je regijo obiskal na povabilo poslancev Gibanja Svoboda Tineta Novaka in Dejana Süča. 

Ob obisku vrtcev in šol sta se minister Felda in kandidat za evropskega poslanca Matej Grah seznanila z aktualnimi izzivi in potrebami na področju vzgoje in izobraževanja v regiji. Sodelovala sta v razpravah o kadrih, infrastrukturi, delu z učenci s posebnimi potrebami ter predlogih zakonodajnih sprememb. 

Posebej zanimiv je bil obisk dvojezičnega območja v Lendavi, kjer sta se Grah in minister Felda srečala z otroki dvojezičnega Vrtca Lendava in obiskala Dvojezično srednjo šolo Lendava. Predstavniki lokalnih odborov Gibanja Svoboda Murska Sobota in Lendava so imeli priložnost izpostaviti investicijske, kadrovske in zakonodajne izzive na področju vzgoje in izobraževanja. 

Matej Grah, ki tudi sam prihaja iz Prekmurja, je ob obisku dejal, da so »težave obiskanih šol raznolike, vsem pa je skupno, da je podpora države in sodelovanje z občinami nujna za izvedbo rešitev. Veseli me, da obstajajo občine, kjer se demografska slika izboljšuje. O tem nenazadnje pričajo tudi polne učilnice. Omenjeno pa prinaša izziv glede infrastrukture – pomanjkanje prostorov. Tukaj so možnosti tudi na nivoju Unije, saj se lahko financira projekte, ki zagotovijo primerne prostore.« 

Tukaj so možnosti tudi na nivoju Unije, saj se lahko financira projekte, ki zagotovijo primerne prostore

Minister Felda je poudaril pomen dialoga s terenom in izmenjavo strokovnih mnenj ter izkušenj zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. S tem obiskom se je odprla nova priložnost za oblikovanje učinkovitih politik, ki bodo ustrezale potrebam lokalnih skupnosti tudi z vidika dvojezičnega modela vzgoje in izobraževanja v Sloveniji. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo