V Trstu je potekalo prvo srečanje Konvencije za krepitev Srednjeevropske pobude, ki se ga je udeležila tudi poslanka Gibanja Svoboda mag. Alma Intihar.Mag. Alma Intihar ocenjuje, da je bilo ...

V Trstu je potekalo prvo srečanje Konvencije za krepitev Srednjeevropske pobude, ki se ga je udeležila tudi poslanka Gibanja Svoboda mag. Alma Intihar.

Mag. Alma Intihar ocenjuje, da je bilo srečanje zelo uspešno, saj ima Slovenija v Srednjeevropski pobudi veliko vlogo.
Pobuda je bila ustanovljena leta 1989 kot prvi regionalni forum po padcu železne zavese – kot kvadrigonala med Italijo, Avstrijo ( izstopila leta 2017), Madžarsko in nekdanjo SFRJ.

Pobuda danes vključuje 16 držav in ima pomembno vlogo regionalnega foruma za sodelovanje in posvetovanje, ki vzpodbuja povezovanje držav srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope na politični, gospodarski in kulturni ravni. Mag. Alma Intihar je članica Odbora za kulturo, ki je del Pobude.

Vloga omenjene Pobude se bo razširila in okrepila, predvsem je v ospredju podpora Zahodnemu Balkanu in kandidatkam držav Vzhodnega partnerstva v procesu širitve Evropske unije. Sprejet je bil predlog Slovenije za ponovno vključitev Avstrije.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo