Poslanke in poslanci Svobode Nataša Avšič Bogovič, Tamara Vonta, Tereza Novak, Franc Props in Miha Lamut so si danes skupaj z brežiško podžupanjo Mojco Florjanič in občinskim svetnikom Svobode ...

Poslanke in poslanci Svobode Nataša Avšič Bogovič, Tamara Vonta, Tereza Novak, Franc Props in Miha Lamut so si danes skupaj z brežiško podžupanjo Mojco Florjanič in občinskim svetnikom Svobode Markom Kovačičem ogledali dogajanje v Rigoncah. Policija razmere ob povečanem številu nezakonitih prehodov meje obvladuje, zato varnost domačink in domačinov zaradi prihoda migrantov ni ogrožena.

Policija okrepila prisotnost, za varnost je poskrbljeno

Poslanke in poslanci Svobode so v Rigonce prišli, da se na terenu seznanijo z razmerami ob povečanem prihodu migrantov ter se o dogajanju ob meji pogovorijo z domačinkami in domačini ter policisti.

»Policija je na pobudo krajanov prisotnost bistveno okrepila, prisotni so predvsem zaradi tega, da se prebivalci počutijo varne. Skratka, skrbijo za to, da je varnost zagotovljena. Ocenjujemo, da delo dobro opravljajo. Vidimo, da je mirno, če pride kakšna skupina, videli smo eno, takoj opravijo vse postopke in zadeva več kot toliko ne vznemirja ljudi,« je pojasnila poslanka Tereza Novak.

»Sprehodili smo se skozi vas, ogledali smo si postojanke policije in lahko rečemo, da so stvari na terenu optimalne in v skladu s tem, kar je na zadnjem obisku v Rigoncah obljubil notranji minister Poklukar. Policija opravlja svoje delo in ni nobenega razloga, da bi se kdo počutil zelo ogroženega,« pa je pritrdila tudi brežiška podžupanja Mojca Florjanič.

Prihodnji teden o migracijah tudi pristojni parlamentarni odbor

»Tukaj smo tudi zato, da lahko tudi na terenu vidimo to, o čemer bomo v torek razpravljali na odboru za notranje zadeve,« je dodala Tereza Novak, sicer tudi predsednica parlamentarnega odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Nujno sejo odbora so zaradi domnevno kritičnih razmer na področju migracij zahtevali poslanci SDS, ob tem pa celo predlagali, naj se seja opravi na terenu. V Svobodi zagovarjamo drugačen pristop. Prav je, da si zadeve ogledamo na terenu, prisluhnemo ljudem in to smo tudi storili. Nikakor pa ne želimo s sklicevanjem terenske seje strašiti ljudi in slikati izrednih razmer, ki jih v resnici sploh ni, o čemer smo se danes prepričali tudi na lastne oči. Tudi incidentov zaradi migrantov policija v Rigoncah ni zaznala. Zato ocenjujemo, da SDS omenjene seje ni zahteval z namenom iskanja rešitev, ampak v želji po političnem šovu, kar se nam v Svobodi zdi nesprejemljivo.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo