V sredo, 27. septembra, bo prva seja Vlade RS pod vodstvom dr. Roberta Goloba na terenu, ministrska ekipa bo obiskala Koroško.

V sredo, 27. septembra, bo prva seja Vlade RS pod vodstvom dr. Roberta Goloba na terenu, ministrska ekipa bo obiskala Koroško.

Osrednje teme obiska so projekti in ukrepi za sanacijo po poplavah ter razvojni projekti koroških občin, in sicer tretja razvojna os, projekti s področja cestne in komunalne infrastrukture, kmetijstva, šolstva, predšolskega varstva in zdravstva. Ukrepi in projekti so naravnani tako, da skupaj s sanacijo po poplavah prinašajo tudi povečanje konkurenčnosti regije, krepitev institucionalnih in gospodarskih povezav, izboljšanje prometne varnosti in kakovosti bivanja na širšem območju.

Obisk Vlade RS na Koroškem bodo spremljali tako Lokalni odbori Gibanja Svoboda ter koroški občinski svetniki Gibanja Svoboda kot tudi lokalni predstavniki Gibanja Svoboda Mladi. Na terenu bomo ponovno združili moči in predvsem opozorili na projekte, ki Koroški zagotavljajo ne samo sanacijo po poplavah pač pa tudi razvoj za prihodnost celotne regije.

Projekti predšolskega varstva – nov vrtec v Muti in prizidek vrtca v Radljah ob Dravi zagotavljata varstvo otrok in dvigujeta kakovost bivanja mladim družinam, investicije v komunalno in prometno infrastrukturo ter kmetijstvo pa so namenjene tako domačinom kot tudi razvoju Koroške kot zelene turistične destinacije.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo