Novozgrajena južna obvoznica, ki so jo včeraj, 20 septembra uradno odprli za promet, je izjemno pomembna pridobitev za celotno občino Vrhnika, saj bo v veliki meri prometno razbremenila središče ...

Novozgrajena južna obvoznica, ki so jo včeraj, 20 septembra uradno odprli za promet, je izjemno pomembna pridobitev za celotno občino Vrhnika, saj bo v veliki meri prometno razbremenila središče mesta in zagotovila boljši dostop ter nemoten pretok prometa proti naseljem Verd ter Bistra in proti Borovnici.

Prvi sklop investicije je obsegal izgradnjo dveh krožnih križišč na avtocestnem priključku Vrhnika. Dela, ki sta jih financirala Direkcija za infrastrukturo v višini 817.307,30 evra in Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji v višini 516.875,60 evra, so bila zaključena avgusta lani. Drugi sklop, ki je bil zaključen septembra letos, je obsegal izgradnjo južne obvoznice s krožnim križiščem in rekonstrukcijo dela obstoječe državne ceste Vrhnika-Podpeč. Gradnjo sta financirala Direkcija za infrastrukturo v višini 2.008.084,85 evrov in Občina Vrhnika v višini 348.789,12 evrov.

Prometna razbremenitev središča Vrhnike bo gotovo imela pozitiven vpliv na kakovost življenja ljudi v mestu, hkrati pa bo omogočila trajnostno razvojno usmerjenost občine Vrhnika.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo