V drugi polovici avgusta so se prebivalci Vodic in okolice lahko zapeljali po težko pričakovani novi obvoznici mimo Vodic, ki je razbremenila središče kraja, po katerem so se pred tem ...

V drugi polovici avgusta so se prebivalci Vodic in okolice lahko zapeljali po težko pričakovani novi obvoznici mimo Vodic, ki je razbremenila središče kraja, po katerem so se pred tem predvsem zjutraj in popoldne vile dolge kolone vozil. Nova obvoznica bo bistveno izboljšala prometno varnost predvsem najbolj ranljivih pešcev in kolesarjev ter prispevala k višji kakovosti mobilnosti in življenja ljudi v naselju Vodice.

Obvoznica Vodice je pomembna tako za občino Vodice kot za sosednje občine, regijo, pa tudi državo. Predstavlja namreč izvedeno IV. etapo na odseku glavne ceste Želodnik – Mengeš – Vodice. Na štirih novih semaforiziranih križiščih je po sprostitvi prometa nova obvoznica prednostna, zato je bila spremenjena tudi prometna signalizacija. Za višji nivo prometne varnosti je v križiščih urejeno prečkanje kolesarjev in pešcev. V okviru projekta so se zgradile še deviacije treh odsekov regionalnih cest (Zbilje  – Vodice, Vodice – Moste in Vodice – Šmartno) in občinske ceste Franca Seška, delno pa se je uredil tudi avtocestni priključek Vodice.

Pogodbena vrednost gradbenih del je znašala 6,95 milijona evrov. Od tega je Direkcija za infrastrukturo zagotovila 5,88 milijona evrov, DARS skoraj 600.000 evrov in Občina Vodice nekaj manj kot pol milijona evrov.

Zaradi izjemne naravne katastrofe, ki je prizadela Slovenijo v začetku avgusta, so se na Ministrstvu za infrastrukturo odločili, da zaradi visoko prioritetnih nalog odpravljanja posledic poplav, v tem trenutku uradnega slavnostnega dogodka ob sprostitvi prometa na novi obvoznici ne bo.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo