V petek, 24. novembra, se je na povabilo LO Gibanja Svoboda Kočevsko okrogle mize o prihodnosti Evropske Unije udeležil evropski poslanec Svobode dr. Klemen Grošelj, član skupine Renew Europe.

V petek, 24. novembra, se je na povabilo LO Gibanja Svoboda Kočevsko okrogle mize o prihodnosti Evropske Unije udeležil evropski poslanec Svobode dr. Klemen Grošelj, član skupine Renew Europe.    

Na okrogli mizi smo odprli širšo razpravo o aktualnih vprašanjih, ki se dotikajo prihodnosti Evropske unije, in sicer smo pregledali dogajanje med trenutnim mandatom, ki so ga zaznamovale številne krize in pomembni dogodki, kot so brexit, Covid-19, rusko-ukrajinska vojna, izraelsko-palestinski konflikt, dogajanje na zahodnem Balkanu, porast populizma v Evropi in po svetu. Pogovarjali smo se o tem, kako to vpliva na delovanje in zunanje odnose EU s preostalimi akterji. V zadnjih letih so Evropo in svet zaznamovale naravne nesreče kot posledica globalnih podnebnih sprememb, izpostavili smo energetsko prihodnost EU, zeleni prehod, migracije ter vprašanje zagotavljanja varnosti znotraj EU. Med drugim pa smo znotraj omenjenih tem naslovili tudi nekatera vprašanja lokalnega pomena. Okrogle mize so se udeležile tudi predstavnice LO GS Bela Krajina.

Predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kočevsko Marjan Lisac se je kot gostitelj ob pozdravu vseh navzočih zahvalil evropskemu poslancu za obisk in poudaril pomen aktivnega sodelovanja lokalnih odborov Svobode s predstavniki stranke na državni in mednarodni ravni.  Po njegovih besedah lahko na ta način stranka najbolj učinkovito dosega zastavljene cilje in uresničuje svoje vrednote.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo