»Gre za veliko pridobitev tako za Sevnico kot okolico«, je dejala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je skupaj s sevniškim županom uradno predala namenu novo krožišče v Šmarju na ...

»Gre za veliko pridobitev tako za Sevnico kot okolico«, je dejala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je skupaj s sevniškim županom uradno predala namenu novo krožišče v Šmarju na regionalni cesti Boštanj-Planina. Krožišče predstavlja vstopno točko v Sevnico. “Z obnovo se bodo izboljšali prometna varnost, varnost peščev in kolesarjev,” je dejala.

Naložba v krožišče je vključevala preureditev trikrakega križišča v krožišče, ureditev pločnikov, kolesarskih stez, razsvetljave, odvodnjavanja in prometne signalizacije. Vrednost gradbenih del na krožišču je znašala nekaj manj kot 1,7 milijona evrov, od česar je nekaj manj kot 1,5 milijona prispevala država, preostalo pa občina. Dela se bodo nadaljevala. »Med drugim so v načrtu še rekonstrukcija ceste Šentjanž-Glino, obvoznica Blanca z nadvozom čez železniško progo, rekonstrukcija ceste Loka-Rašica in ureditev ceste skozi Radno. Na dinamiko izvajanja omenjenih projektov bo vplivala predvsem javnofinančna slika«, je še pojasnila ministrica. Kot je že večkrat poudarila, imajo absolutno prioriteto projekti, ki so povezani z obnovo po poplavah, kar pa ne pomeni, da bi bil kakšen projekt, ki je načrtovan, umaknjen, ampak se njegova izvedba nekoliko zamika.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo