Gibanje Svoboda poziva univerze in vse ostale institucije, da poleg tega, da delujejo strokovno in v skladu z zakonodajo in predpisi, razumejo tudi potrebe in specifične situacije državljank ...

Gibanje Svoboda temelji na aktivnostih, s katerimi skupaj ustvarjamo državo, utemeljeno na spoštovanju, zaupanju, odgovornosti in svobodi. Spoštovanje državnih institucij gre v dve smeri – v spoštovanje institucij s strani držvljanov in državljank ter politike ter tudi v nasprotni smeri – v spoštovanje državljank in državljanov s strani institucij.

Danes opozarjamo na primer športnice, ki je svojo državo zastopala na svetovnem prvenstvu in se domov vrnila z nazivom svetovne prvakinje. Letos iz srednje šole prestopa na univerzitetni študij, njena velika želja je, da bi tudi na svoji strokovni poti ostala na področju športa in svoje znanje prenašala ma mlajše generacije. Zgodilo pa se je nekaj neverjetnega – fakulteta za vpis na študijski program, ki si ga je izbrala mlada športnica, zahteva preizkus motoričnih sposobnosti. Preizkusi so bili v času njenih obveznosti, vezanih na tekmovanja, zato se jih ni mogla udeležiti. Zaprosila je za dodaten termin, vendar ji ga univerza, ki se ponaša s certifikatom »Športnikom prijazno izobraževanje«,  ni zagotovila.

V Gibanju Svoboda spoštujemo avtonomijo univerz v Sloveniji, prav tako pa spoštujemo tudi mlade športnike in športnice, ki so lahko samo vzorniki in vzornice nam vsem, saj je njihova pot polna odrekanj, discipline, bolečin in trdega dela. Izjemno smo razočarani nad odzivom univerze, saj po našem mnenju v tem primeru kaže togost, ki ne sodi v 21. stoletje, prav gotovo pa ta togost in nepripravljenost prilagoditi se dani situaciji ne sodi na področje športa.

Gibanje Svoboda poziva univerze in vse ostale institucije, da poleg tega, da delujejo strokovno in v skladu z zakonodajo in predpisi, razumejo tudi potrebe in specifične situacije državljank in državljanov ter se nanje odzovejo s posluhom in pripravljenostjo poiskati rešitve.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo