“Zakaj smo mi toliko na terenu? Zato, da znamo v Ljubljani in drugje iz prve roke povedati, da to niso ideje, ki so bile narejene v pisarni, pač pa na terenu. Delamo veliko in načrtno, res pa je, da imamo tudi pri sanacijskih delih težave s kadrom. Kljub temu se država zelo trudi, da sanacije in tekoče vzdrževanje vodotokov potekata nemoteno, saj se zavedamo, da ne smemo obstati,« je dejal državni sekretar za okolje, prostor, podnebje in dialog z nevladnimi organizacijami Jure Leben, ki je bil skupaj z državnim sekretarjem za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po poplavah Boštjanom Šeficem že drugič v tednu dni na sestanku s predstavniki Civilne iniciative Ločica ob Savinji, Breg – Polzela, Občine Polzela in stroko, zadolženo za okolje in vode.

Zakaj smo mi toliko na terenu? Zato, da znamo v Ljubljani in drugje s prve roke povedati, da to niso ideje, ki so bile narejene v pisarni ampak so bile narejene na terenu

Čeprav od zadnjega sestanka ni minilo veliko časa, je vsako takšno srečanje korak naprej k sanaciji območja in zaščiti ljudi, naselij in mest pred poplavami, kakršne so se zgodile lansko poletje. Plan sanacije in izvedbe je zelo obsežen, za območje od Ločice ob Savinji do Malih Braslovč je zastavljen do junija 2026. Sodeč po slišanem in dogovorjenem so besede sekretarja Lebna na vseh straneh naletele na odobravanje. Ob tem, da so bile tokrat nekatere študije in rešitve pripravljene res zgledno.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo