Mojca Florjanič je naša kandidatka za županjo občine Brežice, kandidira z najširšo podporo v Sloveniji, saj jo podpirajo tudi stranke SD, Levica in Desus.

Mojca Florjanič je kandidatka za županjo občine Brežice, ki kandidira z najširšo podporo v Sloveniji, saj jo podpiramo Gibanje Svoboda, stranka SD, Levica in Desus.

Mojca Florjanič je v politiki nov obraz, a izzivov se ne boji. Na lokalne volitve odhaja s pozitivno in povezovalno energijo. »V svojih 51 letih sem doživela marsikaj lepega, vendar so bile najtežje življenjske preizkušnje tiste, ki so me izoblikovale tako, da imam »svojo hrbtenico« in sem dovolj pogumna, da v Brežice prinesem potrebno svežino in jim dam novega zagona. Ob podpori, ki jo dnevno prejemam od ljudi iz cele občine, se iskreno veselim novih odgovornosti in pravega napredka Brežic.«

Brežice ležijo na robu Slovenije na meji s Hrvaško, a meja bo z vstopom Hrvaške v šengensko območje praktično izginila. »Ta sprememba ustvarja izjemne priložnosti za razvoj gospodarstva, trgovine, vinarstva, turizma in kulture. Za to pa sta potrebni nova energija in sprememba tudi v upravljanju Brežic. Samo tako bodo mladi ostajali na domačem in se tudi študenti po koncu študija vračali v našo občino,« pravi Florjaničeva.

Ključne točke programa kandidatke so:

  • Privabljanje gospodarskih družb ter razvoj novih obrtno-industrijskih con.
  • Reševanje stanovanjskega problema z zagotavljanjem ugodnega financiranja.
  • Usmeritev v butični turizem in poskrbela za oživitev in zapolnitev mestnega jedra.
  • Enakomeren razvoj infrastrukture tako v mestu kot na podeželju.
  • Nove bivalne kapacitete za starejše in sodobnejši pristopi k zagotavljanju dostojnega staranja občank in občanov.
  • Finančna podpora lokalnim športnikom in izgradnja nove kulturniške infrastrukture.

Mojca Florjanič: »Občina Brežice mora končno vstopiti v enaindvajseto stoletje. Občino moramo odpreti za vse občane, da se skupaj spoprimemo z izzivi. Brežice imajo velik potencial za naprednejši razvoj turizma. Naš kraj je že bil uspešno trgovsko središče in s padcem šengenske meje si lahko ta sloves povrne.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo