Predsednik republike Borut Pahor se je z vodji poslanskih skupin posvetoval o kandidatkah in kandidatih za ustavnega sodnika, viceguvernerja Banke Slovenija in sodnika sodišča EU.

Predsednik republike Borut Pahor se je z vodji poslanskih skupin posvetoval o kandidatkah in kandidatih za ustavnega sodnika, viceguvernerja Banke Slovenija in sodnika sodišča EU. V poslanski skupini Svoboda za ustavno sodnico enotno podpiramo Nežo Kogovšek Šalamon in za viceguvernerja Primoža Dolenca, je po pogovoru s predsednikom pojasnil vodja poslanske skupine mag. Borut Sajovic.

»Pri kandidaturah za sodnika sodišča EU pa smo tehtali med Juretom Vidmarjem in Markom Ilešičem ter se nato soglasno odločili za Ilešiča, predvsem zaradi njegovih dolgoletnih izkušenj,« je dejal Sajovic.

Kandidatka za ustavno sodnico Kogovšek Šalamon je naše poslance prepričala s predstavitvijo ter z znanjem in izkušnjami. »Želimo pa si tudi, da bo na ustavnem sodišču moška družba dobila še eno žensko,« je opozoril Sajovic. Pri kandidaturah za viceguvernerja pa je pretehtalo Dolenčevo dobro poznavanje Banke Slovenija.

Na novinarsko vprašanje o koalicijskem usklajevanju glede kandidatur je vodja naše poslanske skupine odgovoril, da se v koaliciji »pogovarjamo in se tudi dogovorimo, kar je za koalicijske partnerje vsekakor dobro«. Sicer pa je pogovor s predsednikom republike ocenil kot »uspešen in odkrit«.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo