Kandidat Gibanja Svoboda v  Murski Soboti je Mitja Horvat. Tudi v Mestni občini Murska Sobota si je stranka zastavila ambiciozno vizijo razvoja v naslednjih letih.

Kandidat Gibanja Svoboda v  Murski Soboti je Mitja Horvat. Tudi v Mestni občini Murska Sobota si je stranka zastavila ambiciozno vizijo razvoja v naslednjih letih, ki se bo uresničevala skozi skrbno načrtovane in učinkovito izvedene projekte ter druge razvojne aktivnosti. S tem namenom je bila izbrana raznovrstna ekipa na čelu s kandidatom za župana, ki bo Mestno občino Murska Sobota skupaj z učinkovito in uspešno občinsko upravo pripeljala do uresničitve vseh zastavljenih ciljev.

Na današnji predstavitvi kandidata za župana sta med drugim sodelovala  minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer in  poslanec državnega zbora Tine Novak. Kot je uvodoma pojasnil Tine Novak, je po državnozborskih volitvah z veseljem in z veliko mero odgovornosti sprejel nalogo, da najde najprimernejšega kandidata za župana, ki bo na novembrskih lokalnih volitvah zastopal barve Gibanja Svoboda. Iskal je osebo, ki lahko ponudi nove ideje, učinkovit koncept upravljanja in je sposobna presegati delitve na leve in desne ter naše in vaše. To osebo je našel v Mitji Horvatu kot osebi, ki pooseblja vse naštete vrline. “Vabim vas, da v prihodnjih tednih Mitjo spoznate in prisluhnete njegovi viziji razvoja naše občine,” je še dejal Novak.

Mitja Horvat si kot občan želi živeti v sodobni občini, ki ponuja vrsto priložnosti, v razgibani občini polni življenja ter pozitivne energije in občini, ki je varna in zelena. Pomembno je, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le posameznikov ali interesnih skupin. Mitja Horvat je kot direktor družbe BTC v Murski Soboti že več kot 10 let soustvarjal podobo Murske Sobote ter njenih krajevnih skupnosti, posredno ob tem pa je omogočil prebivalcem višjo kakovost življenja, boljšo dostopnost do storitev in Murski Soboti povečal pomen v celotni regiji. Na vprašanje, zakaj se je odločil za kandidaturo, je odgovoril, da  ˝čuti odgovornost do občine, v kateri je rojen in v kateri živi ter da se je pripravljen spoprijeti z aktualnimi izzivi. “Zato mi dovolite, da vam v naslednjih dneh predstavim načrt, kako nam bo s skupnimi močmi to uspelo.” Mitja Horvat je sicer zbral tudi rekordno število podpisov h kandidaturi za letošnje lokalne volitve.

Po besedah Bojana Kumra je kandidat, kot je Mitja Horvat, prava garancija za enakomerni, zeleni in  družbeni razvoj. »Murska Sobota ima dva sreči in sicer, da ima dobrega predstavnika v državnem zboru, ki je izjemno aktiven in glasen glas potreb iz lokalnega okolja in Mitjo, ki se ji je upal izpostaviti in ima pogum.« S takšnimi ljudmi bo z veseljem sodeloval tudi v prihodnje, je ob koncu predstavitve dejal Kumer.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo