Mestna občina Krško ne premore samo jedrske elektrarne, ampak ima potencial tudi na drugih področjih.

Mestna občina Krško ne premore samo jedrske elektrarne, ampak ima potencial tudi na drugih področjih. Skupaj z Alešem Zorkom, kandidatom za župana Gibanje Svoboda, ki se je predstavil včeraj in ga je podprl tudi lokalni odbor SD,  bomo ustvarili pogoje za uresničitev tega potenciala.

»Za kandidaturo sem se odločil, ker je tako prav. Ker je prav, da v Krško pridejo nove ideje, ker je prav, da pridejo mlajše generacije, ker je prav, da pride nova energija. Vem, da lahko Krško pripeljemo z ekipo med uspešnejše občine v Sloveniji. Povabili vas bomo k sodelovanju, vprašali in poslušali. Naš osnovni cilj je spodbuditi ljudi, da se vključijo v lokalno in regionalno politiko ter tako prispevajo svoje znanje in izkušnje v splošno dobro in boljše življenjske standarde v našem okolju. Če se najdete v ekipi, ki spodbuja sodelovanje, vključevanje, moralne vrednote in medsebojno spoštovanje, ste dobrodošli, da se nam pridružite,« je ob predstavitvi povedal kandidat za župana Krškega Aleš Zorko.

Pred nami so odločitve o  pomembnih projektih v Krškem kot sta JEK2 in odlagališče nizko in srednjeradioaktivnih odpadkov (NSRAO), ki bosta močno vplivala na kakovost življenja občank in občanov. Če do izvedbe pride teh projektov pride je nujno sodelovanje med lokalno politiko in vlado. Gibanje Svoboda bo kot največja vladna stranka Alešu Zorku, kandidatu za župana Krškega, stala ob strani.

Program bo kandidat predstavil v prihajajočih tednih, a kot prednostna področja izpostavlja:

  • Ustvarjanje lokalnega okolja, ki bo mladim ponujal prostor, kjer si bodo želeli ustvariti družino in imeli možnost zaposlitve, starejšim pa nagrado za dobro opravljeno delo.
  • Urejanje rabe zemljišč, ki bodo zagotovila gospodarski razvoj,
  • Novo vizijo dolgoročnega razvoja občine.
  • Zagotavljanje stanovanj, domov za starejše ter šolske in športne infrastrukture.
  • V občino bo skušal vrniti veselje in zabavo v obliki koncertov, festivalov, letnega kina in športnih dogodkov.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo