Minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda, je obiskal člane lokalnega odbora Gibanja Svoboda v Novem mestu.

Minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda, je obiskal člane lokalnega odbora Gibanja Svoboda v Novem mestu. Na srečanju je minister predstavil ključne naloge in usmeritve ministrstva, s poudarkom na spremembah v osnovni šoli ter izboljšanju položaja učiteljev in ravnateljev.

Minister je glavno besedo prepustil predstavnikom lokalnega odbora Novo mesto in poslanki državnega zbora Jožici Derganc. Udeleženci so imeli priložnost razpravljati o številnih ključnih temah, ki neposredno vplivajo na kakovost izobraževanja in prihodnost mladine v njihovi regiji. Na srečanju so bili prisotnimi lokalni predstavniki šolstva, ki so s svojimi dolgoletnimi izkušnjami z ministrom iskali rešitve na izziv zagotavljanja vpisnih mest za strokovno in poklicno izobraževanje.

Poleg tega je minister poudaril pomembnost kurikularne prenove, ki poteka pod vodstvom Kurikularnega sveta, na operativni ravni pa jo uspešno izvaja Zavod Republike Slovenije za šolstvo. S tem projektom si ministrstvo prizadeva za izboljšanje kakovosti izobraževanja, prilagoditev učnih načrtov sodobnim potrebam ter vključevanje lokalnih vrednot, ki bodo okrepile povezanost z okoliško skupnostjo vsake šole.

Minister Felda je članom odbora poudaril pomembnost povezovanja in sodelovanja vlade z vsemi konci Slovenije. Gibanje Svoboda je odprto za dialog in sodelovanje v smeri izboljšanja slovenskega izobraževalnega sistema, ki bo vključeval tudi več lokalnih znanj. Ključno za to pa so predlogi in stališča oseb, ki imajo neposreden stik z lokalnim terenom.

Srečanje je minister zaključil z zahvalo za neutrudno delo vseh lokalnih odborov Gibanja Svobode. Skupaj si bomo vsi še naprej prizadevali za boljšo prihodnost naše države in za uresničevanje vrednot, ki jih zagovarja naša stranka. Ta dogodek je jasen dokaz naše zavezanosti k boljšemu jutri za Novo Mesto.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo