Predsednik vlade dr. Robert Golob je sporočil, da je vlada z združenji slovenskih občin dosegla dogovor

Predsednik vlade dr. Robert Golob je sporočil, da je vlada z združenji slovenskih občin (Združenje mestnih občin Slovenije, Združenje občin Slovenije in Skupnost občin Slovenije) dosegla dogovor o višini povprečnine za prihodnje leto.

Ta bo kljub izjemno resni situaciji zaradi obnove Slovenije po poplavah, znašala rekordnih 725 evrov. Predsednik vlade dr. Golob je dejal: »Z dogovorom nihče ni v celoti zadovoljen. To pomeni, da smo sklenili dober kompromis.« Dodatnih 20 milijonov evrov bodo razdelili občinam, ki ne dobijo dovolj sredstev za uresničevanje svojih nalog.

Predstavniki občinskih združenj, župani Zoran Janković, Gregor Macedoni in Robert Smrdel so potrdili besede predsednika vlade, da z dogovorom v celoti niso zadovoljni, so se pa vladi vsi trije zahvalili za sredstva, ki so jih občine, ki so bile prizadete v poplavah, že dobile.

Minister za finance dr. Klemen Boštjančič je napovedal, da vlada namerava spremeniti zakonodajo, saj so skupaj ugotovili, da je povprečnina najbolj stabilen vir financiranja občin. Formulo bodo zapisali v zakon, tako da vsakoletnih pogajanj ne bo več.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo