Ponedeljek, 11. december, je bil slovesen dan za člane in članice Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Lendava in njihove podpornike, saj sta se zgodili kar dve pomembni stvari – predsednik Gibanja ...

Ponedeljek, 11. december, je bil slovesen dan za člane in članice Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Lendava in njihove podpornike, saj sta se zgodili kar dve pomembni stvari – predsednik Gibanja Svoboda in predsednik Vlade RS dr. Robert Golob se je udeležil slovesnosti ob simbolni položitvi temeljnega kamna za gradnjo centra za proizvodnjo bioloških zdravil v družbi Lek, nato pa obiskal še Lokalni odbor Gibanja Svoboda Lendava, ki smo ga ta dan tudi uradno ustanovili.

Ob prvem dogodku je dr. Golob dejal, da je položitev temeljnega kamna novo poglavje za Lek, Lendavo in Slovenijo, saj prinaša nove priložnosti zaposlovanja, privabljanja drugih, s panogo povezanih vlagateljev in možnosti razvoja regije in samega mesta, kakršnega ne pomnimo.

Dr. Robert Golob se je nato udeležil ustanovnega zasedanja Lokalnega odbora Gibanja Svobod Lendava. Za predsednico je bila izvoljena profesorica matematike, Helena Antolin Tibaut, za podpredsednika pa Sven Sarjaš.

Zbrane so nagovorili predsednik vlade, dr. Robert Golob, Dejan Süč, poslanec stranke Gibanje Svoboda in vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v občinskem svetu Občine Lendava ter novoizvoljena predsednica lokalnega odbora Gibanja Svoboda.

Poslanec Dejan Süč je v uvodnem nagovoru zbranim izrazil svoje veselje ob tako zgodovinskem dogodku kot je položitev temeljnega kamna za gradnjo visokotehnološkega centra družbe Lek ter na kratko povedal, kakšne priložnosti prinaša naložba v naš kraj in širše, nato pa je besedo predal novoizvoljeni predsednici, ki se je predsedniku vlade zahvalila za obisk in mu na kratko predstavila nekaj težav, s katerimi se spopadamo mesta, ki smo nekoliko dlje od prestolnice in katera področja so tista, ki najbolj potrebujejo pozornost, da bi mesto lahko sledilo potrebam družbe Lek in ustvarilo okolje, ki bi kar najboljše služilo vsem, ki se bodo zaposlovali v novih proizvodnih obratih in vsemu drugemu, kar takšna investicija nosi s seboj. Dotaknila se je stanovanjske problematike, bega možganov, negativnega prirastka in zaostanek v razvoju mesta, nato pa je besedo predala predsedniku vlade, ki je zbranim malo podrobneje orisal, kaj pomeni ena takšna investicija za razvoj mesta in regije, na priložnosti, ki jih bo kar najbolj treba izkoristiti, tako poslovne kot družbene.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo