Včeraj, 17. maja, se je na delovnem obisku Grosuplja mudil dr. Klemen Grošelj, evropski poslanec Svobode, ki je član skupine Renew Europe v Evropskem parlamentu ...

Včeraj, 17. maja, se je na delovnem obisku Grosuplja mudil dr. Klemen Grošelj, evropski poslanec Svobode, ki je član skupine Renew Europe v Evropskem parlamentu. Namen obiska je bil predvsem povezati prizadevanja lokalnih skupnosti in regije s politiko Evropske Unije ter izmenjati informacije o možnih razvojnih strategijah občin iz regije. 

Evropski poslanec se je srečal z vodstvom uspešnega Grosupeljskega podjetja VOGA, proizvajalca kovinskega ogrodja za pohištvo, ki jih tudi samo razvija in oblikuje. Podjetje je povsem izvozno naravnano, kjer s svojo kvaliteto in inovativnostjo uspešno konkurira večjim podjetjem iz te panoge. Vodstvo družbe je dr. Klemnu Grošlju predstavilo dejavnost podjetja, v pogovoru pa je direktor podjetja naslovil tudi izzive, s katerimi se majhna in srednja uspešna podjetja srečujejo predvsem pri pridobivanju evropskih sredstev za investicije, saj so postopki zelo zapleteni in prilagojeni večjim podjetjem. Vodstvo podjetja je tudi opozorilo na različne birokratske ovire in dolge postopke različnih državnih organov. Dr. Klemen Grošelj je povedal, da si skupina evropskih poslancev prizadeva, da bi del evropskih sredstev namenili tudi manjšim in srednjim podjetjem, predvsem z olajšanjem postopkov ter s prilagoditvijo razpisnih pogojev. Izpostavil je, da manjša in srednja podjetja težko konkurirajo z večjimi podjetji pri pridobivanju evropskih sredstev. Strinjal se je tudi, da je poseben izziv za sedanjo vlado in stranko Gibanje Svoboda skrajševanje postopkov, kot so na primer odobritve gradbenih dovoljenj za investicije na območjih, ki so skladne z že veljavnimi prostorskimi akti.

V drugem delu obiska se je evropski poslanec dr. Klemen Grošelj sestal s predstavniki lokalnih odborov Gibanja Svoboda iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Škofljica. V svojem nagovoru je predstavil delo evropskega poslanca ter poudaril, da je pripravljen aktivno sodelovati z lokalnimi odbori predvsem na področju realizacije projektov v lokalnih okoljih. Predstavniki lokalnih odborov Gibanja Svoboda so evropskemu poslancu predstavili izzive, s katerimi se srečujejo v lokalnem okolju. Tako predstavniki lokalnih odborov kot evropski poslanec so poudarili pomen dobrega sodelovanja in izmenjave aktualnih informacij med lokalnimi odbori ter centralo stranke za dolgoročno uspešno delovanje stranke Gibanje Svoboda. Evropski poslanec Grošelj je pohvalil dosedanje delo lokalnih odborov in velik uspeh na lanskih lokalnih volitvah, saj je bilo v občinski svet v Grosuplju izvoljenih kar sedem svetnikov. Poudaril je, da bi moralo vodstvo občine Grosuplje jasno izraženo voljo volivk in volivcev upoštevati tudi pri delovanju občinskega sveta in sestavi občinskih odborov in komisij: »Po dveh letih avtokracije smo v državi ljudem povrnili zaupanje v demokracijo, česar nam v Grosuplju kljub odličnemu rezultatu še ni uspelo.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo