Predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je na slovesnosti ob preboju druge predorske cevi na Karavankah dejal, da je danes pomemben dan.

Predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je na slovesnosti ob preboju druge predorske cevi na Karavankah dejal, da je danes pomemben dan.

»Preboj tako prve kot druge cevi je ne samo simbolično dejanje, je bistveno več – gre za prebijanje verige, ene najdaljših verig v Evropi, gre za prebijanje tiste verige, ki je žal v preteklosti večkrat razdruževala tudi pripadnike slovenskega naroda. Vsak preboj in vsaka povezava skozi to verigo je nacionalno dejanje, državotvorno dejanje in zato je današnji dan toliko bolj pomemben.«

Gre za enega od najpomembnejših infrastrukturnih projektov v državi, ki bo izboljšal pretočnost prometa med Slovenijo in Avstrijo. Dogodka se je udeležila tudi ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. »Čez Karavanke potekajo trgovske poti med zahodno in jugovzhodno Evropo, tu skozi vodijo tudi turistične poti,« je dejala ministrica.

Dr. Robert Golob se dobro zaveda, da je bilo v tak velik dosežek vloženega ogromno truda.

»Premagovanje ovir je nekaj, s čimer se vsak izmed nas sooča vsak dan v življenju. Največkrat sam zase. Pa vendar je ravno premagovanje ovir tisto, kar nas pelje v boljše življenje tako v individualnem življenju tako v družbenem. Današnji dan jasno izkazuje, da smo Slovenci takrat, ko združujemo moči, še posebej takrat, ko to počnemo s svojimi sosedi, sposobni premagovati največje ovire.«

Predor Karavanke je najdaljši cestni predor v Sloveniji. Od odprtja je skozi eno samo predorsko cev peljalo več kot 83 milijonov vozil.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo