Veseli nas, da je po dveh javnih pozivih mariborskih poslank in poslancev ter mestnih svetnic in svetnikov Svobode minister Han vendarle napovedal manjkajoča sredstva za organizacijo Ofema, ki bo ...

Veseli nas, da je po dveh javnih pozivih mariborskih poslank in poslancev ter mestnih svetnic in svetnikov Svobode minister Han vendarle napovedal manjkajoča sredstva za organizacijo Ofema, ki bo julija v Mariboru.  

  

Poslanke in poslanci Gibanja Svoboda, izvoljeni v mariborskih okrajih, ter svetnice in svetniki, izvoljeni v Mestni svet MO Maribor, se pomena Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga letos julija organizira Maribor, zelo dobro zavedamo. Zato smo se doslej že večkrat aktivno in učinkovito zavzeli za to, da bo ta največji dogodek za mlade športnice in športnike med 14. in 18. letom starosti, izpeljan brezhibno.

  

Naj spomnimo, da je prav na našo pobudo pristojno ministrstvo, ki ga je pred rekonstrukcijo vlade vodil minister Gibanja Svoboda, dr. Papič, Mariboru takoj zagotovilo sredstva za izgradnjo ogrevalne atletske dvorane na Poljanah, medtem ko prejšnje vlade tega niso storile. Prav tako prejšnja vlada ni zagotovila nobenih sredstev za organizacijo tega za naše mesto tako pomembnega dogodka. Zato so nas priprave na izvedbo te velike mednarodne prireditve precej skrbele, saj organizator le dva meseca pred njenim začetkom še nima zaprte finančne konstrukcije in pokritih vseh predvidenih stroškov.  

 

Poslanke in poslanci ter svetnice in svetniki Gibanja Svoboda iz Maribora smo javno opozorili, da bi morebitna odpoved tako prestižne mednarodne prireditve škodila ugledu ne samo mesta Maribor kot organizatorja, temveč tudi države Slovenije.

  

Zato smo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport oziroma ministra Hana marca pozvali, da zagotovi manjkajoča sredstva za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru. Poziv smo vnovič poslali včeraj.

  

Organizacija te velike mednarodne športne prireditve mladih mora biti med prioritetami delovanja na področju športa mladih. V Gibanju Svoboda tako že ves čas poudarjamo, da so Mariborčanke in Mariborčani Evropi in svetu že večkrat pokazali, kako dobri gostitelji velikih športnih prireditev so, s tem pa pripomogli tudi k razvoju in prepoznavnosti Maribora. Zato nas veseli, da bodo s podporo sredstev, ki jih je za izvedbo po naših pozivih napovedalo pristojno ministrstvo, to priložnost dobili tudi tokrat. In verjamemo, da jo bodo dobro izkoristili.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo