V nedeljo, 3. septembra, so pri Beričevem v občini Dol pri Ljubljani odprli nov montažni most čez Kamniško Bistrico, ki bo omogočil ponovno vzpostavitev prometa na državni cesti ...

V nedeljo, 3. septembra, so pri Beričevem v občini Dol pri Ljubljani odprli nov montažni most čez Kamniško Bistrico, ki bo omogočil ponovno vzpostavitev prometa na državni cesti med Ljubljano in Zasavjem. Prejšnji most je bil v nedavnih ujmah tako poškodovan, da so ga morali porušiti. Cesto med Ljubljano in Zasavjem dnevno prevozi več kot 10.000 vozil, intenziven pa je tudi tovorni promet. Prizadevni delavci so po naročilu pristojnih državnih organov s trdim delom uspeli le tri tedne po uničujočih poplavah Zasavje znova povezati z Ljubljano. Nov montažni most bo omogočal dvosmerni promet.

Med prvimi, ki so se zapeljali po novem mostu, sta bili tudi predsednica Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Dol pri Ljubljani Dijana Štraus Svetlik in vodja svetniške skupine Karina Medved Bregar. »Velika zahvala gre pristojnim državnim institucijam za hitro reakcijo po škodi, ki so jo povzročile poplave ter delavcem, ki so res pohiteli z gradnjo novega mostu na tej zelo pomembni prometni povezavi Zasavja z Ljubljano. Tudi občanom in občankam občine Dol pri Ljubljani so olajšali pot v službo ter vrnili varnost šolskim potem na lokalnih cestah,« je poudarila Dijana Štraus Svetlik, predsednica Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Dol pri Ljubljani.

Zadnji mejnik

Klemen Boštjančič postal podpredsednik Gibanja Svoboda

Svet stranke Gibanje Svoboda je 27. marca 2024 mag. Klemna Boštjančiča imenoval za novega podpredsednika Gibanja Svoboda. Mag. Boštjančič se je tako pridružil dvema dosedanjima podpredsednikoma, poslanki Sari Žibrat in ministru Mateju Arčonu.