VE

Volilna enota I

VO

Volilni okraj Radovljica 2

Poslanska pisarna

Gorenjska cesta 20, Radovljica

Oče me je poimenoval Alma, ker v španščini to pomeni duša. Sem magistra umetnosti, akademska slikarka in mati dvema sinovoma. Skupaj s partnerjem smo si v Radovljici ustvarili svoj prostor pod soncem.

Zaslužimo si svobodo v pravem pomenu besede. Zaslužimo si zeleno, zdravo, kulturno bogato in ekonomsko trdno deželo. Zaslužimo si mir, da lahko zaživimo ta trenutek, z ljubeznijo in v upanju na boljšo prihodnost.

Otroštvo sem preživljala v Ivančni gorici, blizu Stične, kjer je oče poučeval matematiko in fiziko v stiški gimnaziji, mama pa je poučevala glasbo. Moja edina želja v otroštvu je bila, da postanem klasična balerina. S starostjo se mi je ta želja vedno bolj oddaljevala, zato sem se vpisala v glasbeno šolo, sprva frulico, kasneje klavir. Ustvarjala sem na vseh področjih. Kot Zoisova štipendistka sem se vpisala na srednjo šolo za oblikovanje in vzporedno na srednjo glasbeno in baletno šolo, smer klavir. Študij sem nadaljevala na ljubljanski akademiji za likovno umetnost.

Že kot študentka sem prostovoljno pomagala v begunskem centru na Viču, kot mentorica ustvarjalnih delavnic, namenjenih otrokom, žrtvam nasilja. Pridružila sem se tudi organizaciji Zdravniki brez meja, skupaj s somišljeniki smo dostavili zdravila in sanitetni material v bolnišnico na meji z Burmo (zdajšnji Mjanmar), kjer je divjala vojna. Osem let sem delovala kot samostojna ustvarjalka na področju kulture, vodja in mentorica Male šole risanja in slikanja v Kranju. Skupaj z ustanovo Together in International Trust Found sem pripravila in vodila pilotni projekt na Kosovu (Ferizaj), namenjen učiteljem in profesorjem likovnega pouka in umetnosti, ki so utrpeli posttravmatski sindrom zaradi vojnih grozot, ki so se dogajale na območju bivše Jugoslavije.

Preden sem postala poslanka Gibanja Svoboda, sem bila zaposlena v zasebnem podjetju, ki se ukvarja z ekološkimi sanacijami in podvodnimi deli. Ves čas sem aktivna tudi na področju ekologije, bila sem tudi članica nadzornega sveta Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Zakaj sem odšla v politiko? Pripravljena sem se boriti za pravice samostojnih ustvarjalk in ustvarjalcev na področju kulture, saj nismo vsi otroci premožnih in politično vplivnih staršev. Umetnost je centralizirana predvsem na glavno mesto, kjer je večina relevantnih ustanov, ki odločajo o umetnikovi pomembnosti v slovenskem, evropskem in svetovnem prostoru.

Zavzemam se za transparentno delo v nevladnih organizacijah in javnih zavodih, za razvoj mladinske kulture in mladinskih kulturnih centrov, za varovanje in ohranjanje naravne in kulturne dediščine. Menim, da je država dolžna rešiti problem finančne in kadrovske podhranjenosti javnih zavodov, ravno tako za obnovo kulturnih spomenikov državnega pomena.

Zaslužimo si svobodo v pravem pomenu besede. Zaslužimo si zeleno, zdravo, kulturno bogato in ekonomsko trdno deželo. Zaslužimo si mir, da lahko zaživimo ta trenutek, z ljubeznijo in v upanju na boljšo prihodnost. Namreč, nič na svetu ni bilo ustvarjenega, da ne bi moglo biti še boljše, še močnejše in še bolj sveto.

Sledi mi

Odbori v katerih sodeluje

Podpredsednica Mandatno-volilne komisije Članica Odbora za zadeve Evropske unije Članica Odbora za pravosodje Članica Odbora za kulturo