Žalec 2
mag. Dean Premik
DeanPremik
DeanPremik

Rodil sem se v Celju, otroštvo pa preživel v Žalcu, kjer smo kot otroci uživali v naravi, se kopali v Savinji blizu Vrbij, sankali na Škafarjevem hribu, se potepali in skrivali med hmeljevkami okrog Ložnice.

Po krajšem bivanju v Celju smo se preselili v Ljubljano, kjer sem maturiral na poljanski gimnaziji in diplomiral na pravni fakulteti. Po duši in dejanjih ostajam še vedno Savinjčan, Savinjska dolina in njena narava pa je zagotovo eden najlepših kotičkov v Sloveniji.

Delovna pot me je vodila skozi nekaj podjetij, kjer sem delal kot pravnik in manager – nekaj časa tudi v tujini. Pozneje sem deset let delal kot devizni inšpektor na ministrstvu za finance, vmes opravil znanstveni magisterij iz mednarodne ekonomije, zadnjih 16 let pred nastopom poslanskega mandata pa sem vodil sektor za izvedenstvo oziroma sistem invalidskih komisij na zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Kot poslanec sem podpredsednik komisije za poslovnik in član odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter član odbora za zunanjo politiko. Sem tudi član delegacije pri parlamentarni skupščini Sveta Evrope v Strasburgu. Glede na moje dosedanje delovne izkušnje sem še posebej aktiven prav v odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki ga združujem tudi s sodelovanjem pri delu odbora za zdravje. Pokojninsko in invalidsko zavarovanje, dolgotrajna oskrba, pravice iz dela so sistemi, kjer je treba marsikaj urediti.

Osebno se vselej zavzemam za socialno državo, ki bo s pomočjo močnega gospodarstva lahko poskrbela za socialno varnost vseh njenih prebivalcev. Dostojne pokojnine, finančno vzdržen pokojninski sistem in sistem invalidskega varstva, ureditev prekarnosti in skrb za mlade so nujni cilji. Zato sem tudi postal član Gibanja Svoboda.

Sem poročen, oče dveh odraslih sinov in dedek malega Jakoba. V prostem času se z ženo odpravljava na daljše pohode in potovanja, tako v domovini kot po svetu.

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: