Vztrajnost, odločnost in neomajnost - ključne lastnosti, ki so nas pripeljale do ključnega mejnika v ekološki sanaciji celjske kotline. V sredo smo bili priča sprejetju Odloka o določitvi degradiranega okolja in programa ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja na območju stare Cinkarne v Mestni občini Celje.

Ta pomemben korak je rezultat večletnega trdega dela in neomajnih prizadevanj, predvsem pa odločnosti poslancev, ki so se zavzemali za spremembo.

V tem tednu, ob sprejetju tega pomembnega odloka, se lahko ozrem nazaj in vidim, kako se je vztrajnost in predanost končno poplačala.

Celotna zgodba ekološke sanacije celjske kotline sega že več kot dva mandata nazaj, ko sem se kot poslanka začela zavzemati za čisto in zdravo okolje. V tem tednu, ob sprejetju tega pomembnega odloka, se lahko ozrem nazaj in vidim, kako se je vztrajnost in predanost končno poplačala.

Območje stare Cinkarne je dolga leta predstavljalo ekološko breme za celotno območje. Kljub prenehanju onesnaževanja in času, ki je minil, so se posledice še vedno odražale v zdravju ljudi. Zdaj, s sprejetjem tega odloka, se odpirajo vrata celostni sanaciji, ki bo izboljšala kakovost življenja v tem predelu Slovenije.

Vendar pa je to le prvi korak. Če želimo resnično spremeniti svoje okolje in zagotoviti boljšo prihodnost za nas in naše potomce, moramo ostati odločni in vztrajni. Pot do uspeha ni enostavna, a prav s temi lastnostmi smo že premagovali ovire in dosegali cilje.

Potrebno bo še veliko trdega dela, predanosti in sodelovanja vseh vpletenih strani, da se projekt zaključi v roku in doseže želene rezultate. Vendar pa je ta odlok jasen pokazatelj, da smo na pravi poti.

Če želimo resnično spremeniti svoje okolje in zagotoviti boljšo prihodnost za nas in naše potomce, moramo ostati odločni in vztrajni. Pot do uspeha ni enostavna, a prav s temi lastnostmi smo že premagovali ovire in dosegali cilje.

Današnji dan je le ena od postaj na poti do boljšega jutri. Vendar pa je to pomemben mejnik, ki nas spodbuja, da ostanemo zavezani našim vrednotam in da nadaljujemo boj za čisto in zdravo okolje za vse nas.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo