Pred dvema letoma, ko sem se odločil za kandidaturo za prvega predsednika podmladka Gibanje Svoboda Mladi, sem v kandidaturo vstopal s polno glavo idej. Kot sem zapisal takrat v svoji viziji razvoja: »Poslanstvo Gibanje Svoboda Mladi je aktivacija mladih, podobno nazorsko mislečih katerim je mar za lastno prihodnost, kot tudi prihodnost kasnejših generacij prebivalk in prebivalcev Slovenije.«

Če sem mandat začel s polno glavo idej, sem ga zaključil s polno glavo čudovitih spominov, izkušenj ter s kopico pristnih prijateljstev.

V zgodbo, katero soustvarjamo in gradimo z ekipo že dve leti smo vložili veliko energije, idealizma, čustev, prostega časa, znanja in predvsem ljubezni. V dveh letih smo uspeli zgraditi ne le ekipni duh ampak predvsem prijateljstva. Prijateljstva somišljenikov, ki jih nikoli ne bo zapustil idealizem, ki jih nikoli ne bo strah nobenega izziva in, ki jih zagotovo ne bo na poti do boljše družbe ustavilo nič.

Celoten odnos vodstva stranke na čelu s predsednikom Robertom Golobom je v teh dveh letih pokazal, da ne ostane le pri besedah, ko govorimo o vključenosti mladih. Ne le vključenosti zaradi lepšega videza, ampak vključenosti na odločevalski ravni. Vse to kaže na pripravljenost stranke predajati znanje in vključevati mlade v odločevalski proces.

Idej, idealizma in motivacije mi ne manjka. Svoboda Mladi bomo še naprej inkluzivna, konstruktivna in kritična organizacija. Prepričan sem, da bomo v novem mandatu, z novoizvoljenimi članicami in člani vodstva podmladka znova dokazali, da nam je mar ne le za mlade ampak celotno skupnost.

Če smo 9 junija 2022 dosegli prvo veliko zmago z ustanovitvijo Gibanje Svoboda Mladi, sem prepričan da bomo 9 junija 2024 na evropskih volitvah dosegli novo veliko zmago!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo