Po več tednih predvidevanj lahko zdaj ponosno potrdim: na letošnjih volitvah v Evropski parlament bom kandidiral za evropskega poslanca.

Ker sem še neznan obraz v politiki, bi se vam rad predstavil. Odraščal sem v običajni družini v Prekmurju, kjer sem zaključil gimnazijo. Kot mnogi mladi sem tudi sam svojo pot nadaljeval v Ljubljani, kjer sem diplomiral iz politologije. Moja želja po znanju me je vodila tudi v Madrid, kjer sem nadaljeval z magistrskim študijem.

Vedno bolj sem ugotavljal, da se slabe zadeve zgodijo takrat, ko dobri ljudje obmolknejo.

Po magistrskem študiju sem se znašel na Dunaju, kjer sem kot voznik pri veleposlaništvu Slovenije pridobil neprecenljive izkušnje. Ja, prav ste prebrali, ampak ravno ta izkušnja mi je dala vpogled v diplomacijo in mi pustila trajen vtis. Vrnitev v Slovenijo je sovpadla z obdobjem globalne epidemije in spremembami v politični sferi. Kot politolog sem hitro opazil zaskrbljujoče trende vladajoče oblasti in se odločil, da se moram aktivno vključiti v svet politike.

Vedno bolj sem ugotavljal, da se slabe zadeve zgodijo takrat, ko dobri ljudje obmolknejo. Težki časi so tisti, ob katerih enostavno ne morem ostati tiho. Zato sem se odločil, da prevzamem odgovornost in se vključim v politični proces, da bom lahko prispeval k pozitivnim spremembam, ki jih potrebujemo.

Po tem, ko se je začelo oblikovati Gibanje Svoboda z Robertom Golobom na čelu sem se odločil, da se jim moram pridružiti ter da moram postati nosilec sprememb. Skupaj z drugimi mladimi smo se odločili oblikovati podmladek Gibanje Svoboda Mladi, saj verjamem, da lahko dosežemo več, če sodelujemo kot ekipa in vsak od nas prispeva svoj del.

Pred nami so izredno pomembne volitve. Skupaj moramo poskrbeti, da ubranimo temeljne vrednote Evropske unije pred praznim populizmom. Poleg tega moramo še naprej graditi unijo, ki bo bližje ljudem, ki bo temeljila na skupnosti, solidarnosti, varnosti, miru in svobodi!

Skupaj moramo poskrbeti, da ubranimo temeljne vrednote Evropske unije pred praznim populizmom.

Ponosen sem na prehojeno dosedanjo pot, ki ni bila vedno lahka, vendar je nikoli ne bi želel spremeniti, saj me je pripeljala do te točke, na kateri sem sedaj. Obdan z ljudmi, ki verjamejo vame, ki so zavzeti za skupne cilje ter ki so za dobrobit skupnosti pripravljeni narediti marsikaj.

Veselim se priložnosti, da se srečamo in skupaj delamo za boljšo prihodnost. Pridružite se mi v kampanji in bodite nosilci sprememb! Komaj čakam, da se srečamo na terenu!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo