Finančni minister in podpredsednik vlade Klemen Boštjančič je v Tarči na TV Slovenija sodeloval v polemiki okrog nakupa pravosodne stavbe, ki ga je izvedlo Ministrstvo za pravosodje in računalnikov, ki ga je izvedlo Ministrstvo za digitalno preobrazbo. 

»Zelo bom vesel, ko se bomo pogovarjali o imenih in priimkih. Počakajmo na dejstva«, je dejal o nakupu pravosodne stavbe in dodal, da »je jasno, da pri vodenju projekta ni bilo vse v redu«.

Dejstva preiskujejo znotraj Ministrstva za pravosodje, na Ministrstvu za finance in predsednik vlade pa zahtevajo dodatna pojasnila. Kot je pojasnil, je iz medijev izvedel, da na tem intenzivno dela tudi Nacionalni preiskovalni urad.

Kje je afera?

V oddaji so se pogovarjali tudi o nakupu računalnikov, ki ga je izvedlo Ministrstvo za digitalno preobrazbo. 

» Vlada ne želi, da se ponovi zgodba o bonih, ki so jih pod prejšnjo vlado za računalniško opismenjevanje starejših in za pomoč mladim delili vsevprek in brez kriterijev«, je povedal minister in dodal, da so računalniki v skladišču, saj je treba določiti kriterije, po katerih bodo prišli v prave roke. »Kje torej je afera?«, se je vprašal minister in dodal, da je treba za dodelitev računalnikov upravičencem izdelati kriterije, da bodo računalniki zares prišli v prave roke.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo