Če je absurd, da sem soustvarjala evropski akt o svobodi medijev, če je absurd, da se borim za slovenščino, če je absurd, da se borim za duševno zdravje mladih…naj povedo ljudje.

Evropska poslanka Irena Joveva je na očitke Zorana Stevanoviča iz stranke Resnica, češ da je bilo njeno dosedanje delo v evropskem parlamentu absurdno, v oddaji Tarča Televizije Slovenija odgovorila z argumenti in predstavila samo delček svojega dela v zadnjih letih.

Očitno se je na desnem političnem polu kampanja pred evropskimi volitvami, ki bodo v Sloveniji 9. junija, že začela. »Gospod Breznik je priznal, da desnica kampanjo gradi na strahu in manipulaciji, kar je nesprejemljivo«, je dejala Joveva. Osrednja tema oddaje so bile namreč migracije in zadnje dogajanje okoli začasnih azilnih domov v Brežicah in Središču ob Dravi. Glede na to, da so se na protestih proti azilnim domovom pojavili politiki slovenske desnice, Irena Joveva pravi, da »strah ljudi izvira iz tega, da določene stranke gradijo svoj politični program prav na strahu ljudi. Zagovarjam pristop informiranosti namesto strašenja. Treba je jasno povedati, da sta azilna domova začasna in da ne želimo, da ljudje tavajo.«

Opozorila je, da bo prihodnji teden na plenarnem zasedanju evropskega parlamenta končno na mizi evropski migracijski pakt. »Po letih blokiranja določenih držav članic, tudi tistih, ki so glede migracij zelo glasne, bomo končno dobili dokument, ki ni popoln in optimalen, vendar je. Nezakonite migracije so evropski problem in terjajo skupno evropsko politiko. Migracije so bile, so in bodo, ograje ne pomagajo,« je še dejala Irena Joveva.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo